Ruta d’atletisme #2: córrer de nit

0
409

L’altre dia vam publicar la primera d’una sèrie de tres entrades que consisteixen a difondre rutes d’atletisme per la ciutat amb motiu de la recent edició del llibre, per part de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat a bon ritme. Coincidint amb l’arribada de la primavera i la proximitat de l’estiu, els factors climatològics i una jornada laboral intensa compliquen l’agenda esportiva setmanal. Per això, avui recuperem una ruta amb repte: córrer de nit per Barcelona aprofitant la treva que ens dóna el trànsit cap al tard. Els corredors tenen l’oportunitat d’esdevenir els amos de les voreres, a causa de la poca afluència de vianants.| La ruta que us proposem, doncs, la trobareu al capítol 23 del llibre Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat a bon ritme. Comença a travessera de les Corts, passa per travessera de Gràcia i acaba a plaça d’en Joanic. En total recorre una distància de 5.200 metres i la dificultat és baixa, per tant ideal per a principiants. Tot el recorregut es fa a través d’asfalt i no està indicada. Per això cal parar força atenció als carrers que hem de recórrer. Córrer de nit té avantatges, sobretot en les èpoques de calor que s’acosten. La temperatura de nit a Barcelona és més suau, i per tant redueix la necessitat d’hidratació. En el cas concret, la ruta atlètica passa per carrers ben il·luminats. En el cas de canviar de ruta tingueu precaució de fer-ho per carrers amb llum i acompanyar-vos d’algun element reflector a la vostra roba. La ruta comença al límit del terme municipal de l’Hospitalet, a la cruïlla de la Riera Blanca amb travessera de les Corts i passa, en primer lloc, pel costat del Camp Nou fins a arribar a la plaça de les Ceràmiques Vicens. Continuant la ruta per travessera de les Corts, passat el primer mig quilòmetre, hauríeu de trobar els jardinets de Can Bacardí, i seguint tot recte tindreu l’oportunitat de creuar Gran Via de Carles III tot d’una revolada, fet impensable en una altra hora que no sigui de nit. La ruta continua fins a arribar a la plaça del Doctor Barraquer, on agafarem l’avinguda de Sarrià fins a Josep Tarradellas fins a arribar a plaça de Francesc Macià, equador de la ruta, segons el llibre. Un cop allà creuarem la Diagonal per la banda del carrer d’Urgell i enfilarem cap al barri de Gràcia fins a topar-nos amb Gal·la Placídia i Gran de Gràcia. Seguirem per travessera de Gràcia fins al carrer de Torrijos, al costat del Mercat de l’Abaceria Central. Ja a punt del final, arribarem a passeig de Sant Joan i enfilarem cap a plaça d’en Joanic, el final de la ruta. Recordeu que per a més informació i detalls, així com per veure altres rutes, podeu comprar el llibre. El trobareu a la majoria de llibreries i a la Sala Ciutat, punt de venda de totes les publicacions que edita l’Ajuntament de Barcelona. Tant de nit com de dia, gaudiu de l’esport a Barcelona!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.