XII QUART I MITJA MARATÓ DE TÀRREGA DE RÈCORDS

0
493

Els atletes Jaume Leiva i Mireia Sosa es proclamen guanyadors absoluts de la distància del Quart de Marató i superen els rècords absoluts de la distància, en la Mitja Marató victoria de Sergio Enriquez, vigent campió de Catalunya de Marató, i de Meritxell Bonet, superant en més de dos minuts l’anterior registre que ja posseia deixant el crono en 1:22:58| La dotzena edició del Quart i Mitja Marató Ciutat de Tàrrega, celebrada aquest diumenge 6 de maig, ha batut el seu rècord de participació amb un total de 1.100 inscrits, dels quals han creuat la linia de meta 933 corredors entre ambdues curses. Aquesta fita ha convertit per unes hores la capital de l’Urgell en pol d’atracció per als corredors de fons. S’hi han donat cita atletes d’arreu de les comarques de Lleida, a més de les terres de Barcelona, Tarragona i Osca. Els organitzadors, el Club d’Atletisme 100×100 Fondistes de Tàrrega, fan realitat així el desig de convertir aquesta prova en una gran festa esportiva de caràcter multitudinari. El bon temps també ha afavorit la participació així com una elevada afluència de públic, el qual ha animat els corredors. Tanmateix, es consolida per segon any consecutiu la localització de la sortida al Parc Esportiu del Reguer, indret que permet oferir als atletes més serveis i comoditats. Els guanyadors absoluts han estat en el Quart de Marato, Jaume Leiva, del club runnersworld Tarragona batent el rècord de la cursa i situant-lo en 32:29, el mateix ha fet Mireia Sosa, del mateix club, amb un crono de 40:49. En la distància de la Mitja Marató en Sergio Enriquez, atleta del Pratenc i que la passada setmana es proclamà Campió de Catalunya de Marató, ha aconseguit comodament la primera possició amb un temps de 1 :10:02. La corredora lleidatana Meritxell Bonet ha estat la més ràpida en la Mitja Marató, superant el propi rècord que ja tenia en un temps de 1:22:58, gairebé dos minuts menys que el seu anterior registre. Els guanyadors locals en el Quart de Marató han estat en Jordi Cos i l’Amalia Gené i en la Mitja Marató en Toni Gabernet i l’Arantza Ugalde. També ha estat un èxit el nou traçat del recorregut de la mitja marató, que per primer cop ha arribat fins al poble de La Mora, a la veïna comarca de La Segarra. Vilagrassa i El Talladell, a l’Urgell, han estat altres poblacions per on ha discorregut l’itinerari fent ús de camins rurals. Zones humides, avituallaments, animació musical, degustacions de fruita o piscina de gel tonificadora han estat alguns dels allicients que s’han posat a l’abast dels corredors. Uns 130 voluntaris han sumat esforços per fer possible aquesta trobada. La XII Quart i Mitja Marató, que per cinquè any s’ha dedicat a la memòria del corredor Eduard Garcia Piqué, forma part del calendari oficial de les curses de ruta de la Federació Catalana d’Atletisme i la lliga Championship de Catalunya. Alhora és adscrita a la LligaPonent, que agrupa una trentena de proves atlètiques lleidatanes.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.