FALTEN 100 DIES PEL CAMPIONAT DEL MÓN JÚNIOR D’ATLETISME BARCELONA 2012

0
618

L’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc ja està pràcticament preparat per acollir el Campionat del Món Júnior d’Atletisme Barcelona 2012, que tindrà lloc del 10 al 15 de juliol. A falta de 100 dies pel seu començament, moltes de les federacions membre dels cinc continents han mostrat ja el seu interès en aquest esdeveniment que portarà a Barcelona als seus millors atletes. Fins el dia d’avui, més d’una trentena de federacions membre de l’IAAF ha completat ja la seva llista de preinscripcions preliminars per l’esdeveniment, que estarà oberta fins el pròxim dimarts 10 d’abril. La Coordinadora General de Barcelona 2012, Monica Barra, està certament satisfeta amb la gran resposta i l’interès que ha aixecat el campionat, ja que assegura que “Estats Units, Austràlia i Rússia enviaran unes delegacions molt fortes a Barcelona, i també Espanya, com a país organitzador, respondrà a aquest repte amb un gran equip”:| Entre els associats que ja han lliurat la seva llista preliminar es troben federacions com Àustria, Azerbaijan, Barbados, Botswana, Finlàndia, Nova Zelanda, Illes Salomó, Polònia, Uruguai o Vanuatu. Com assegura Barra, “Esperem comptar amb un total de 1.700 atletes provinents de la majoria de les 212 federacions membre de l’IAAF”. Dídac Salas, campió olímpic de la Joventut en salt amb perxa a Singapur 2010, capitanejarà l’equip espanyol a la seva ciutat natal. L’esportista del FC Barcelona, que va aconseguir el títol de campió d’Espanya absolut en pista coberta i va fixar el rècord espanyol Júnior en 5,45m a Sabadell a finals de febrer, és l’esperança més gran de la delegació local per aquest gran esdeveniment. Salas assegura que “els meus amics, la meva família i tota la meva gent poden ajudar-me a saltar molt alt a Barcelona. Espero poder guanyar la medalla d’or davant de tots ells”. Per la seva banda, el marxador de 17 anys Álvaro Martín, que recentment ha batut el rècord júnior espanyol de 20km marxa a Lugano, justament al seu debut a la distància, també vindrà a la Ciutat Comtal per lluitar per l’or als 10.000m marxa en pista. “El Campionat del Món Júnior és sense cap mena de dubte el meu principal objectiu per aquesta temporada. És un autèntic honor poder competir a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, on s’han aconseguit molts altres grans rècords i que ha acollit les competicions atlètiques més importants”, assegura Martín, que també va aconseguir la mínima pels Jocs Olímpics de Londres 2012 a la prova suïssa.  No només els atletes esperen amb ganes el gran esdeveniment atlètic, sinó també els inscrits a l’equip de voluntariat de tot el món. Més de 700 persones provinents de 43 països dels cinc continents s’han donat d’alta per ajudar a que l’organització del campionat sigui magnífica. Des dels Jocs Olímpics de 1992, Barcelona sempre pot comptar amb l’ajuda incondicional de molta gent als esdeveniments més importants. 

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.