Diumenge 1 d’abril, s’ha celebrat la primera edició de la NIXTRAIL, cursa de muntanya per neu, per l’entorn més proper a la localitat lleidatana d’Esp

0
316

Amb sortida i arribada a Espot, prop de 100 corredors van recórrer 34 quilòmetres amb 1.800 m de desnivell positiu acumulat per camins i corriols d’un traçat que els va portar fins a la cota 2500 de la pista d’esquí d’Espot Esquí. Els participants es van trobar trams amb molta més neu de la que esperaven, amb gruixos de fins a 50 cm a les zones altes del recorregut. Després d’una primera part planera d’aproximació a les pistes d’esquí venien les primeres rampes, la part més dura del recorregut, sobretot per la neu acumulada. Després d’un descens vertiginós per una pala de neu trepitjada, tornaven a afrontar dures rampes amb desnivells importants que els portaven fins a la segona part alta del circuit, en aquest cas per corriols que travessaven els boscos més propers al Parc Nacional d’Aigüestortes, ja prop del quilòmetre 25, a partir del qual començava el descens final.| Des del començament de la cursa quatre corredors es van anar distanciant: el madrileny Manuel Díez (Team Lafuma Iberia), el basc Benat Urzelai (CM Goierri Garaia), i els catalans Roger Valls (CE Segarra) i Jordi Marco (AE Pallars). Al punt més alt de la cursa anaven al capdavant els tres últims, seguits a pocs segons pel madrileny. Aquesta tònica va continuar fins a la meta, per on van passar primers els dos catalans i el basc abraçats davant dels aplaudiments dels espectadors, amb un temps de 3h34min56s, seguits a 49 segons pel madrileny. Pel que fa a la categoria femenina, Lola Brussau va dominar la cursa de cap a cap, que va acabar amb un excel·lent registre de 4h05min18s. Paral·lelament es disputava una cursa d’iniciació a les curses de muntanya, la TIROTRAIL, amb una distància de 10 k i un desnivell positiu acumulat de 450 m. Molts dels que van provar aquesta disciplina per primera vegada van quedar sorpresos de l’atractiu de l’entorn i ja pensen a fer el salt a distàncies més llargues. Resultats NIXTRAIL General masculina 1 BENAT URZELAI BERMEJO 3:34:56 0:00 1 ROGER VALLS JOVE 3:34:56 0:00 1 JORDI MARCO SAUQUET 3:34:56 0:00 4 MANUEL DIEZ SEDANO 3:35:49 0:53 5 DAVID CARRASCO 3:39:15 4:19 General femenina 1 LOLA BRUSAU ALÒS 4:05:18 30:22 2 MARIA ALAMO HERNANDEZ 5:31:56 1:57:00 3 CARME BONADA GOMÀ 5:52:16 2:17:20 Podeu consultar tots els resultats aquí: Resultats Nixtrail 2012

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.