Diumenge 1 d’abril, s’ha celebrat la primera edició de la NIXTRAIL, cursa de muntanya per neu, per l’entorn més proper a la localitat lleidatana d’Esp

0
430

Amb sortida i arribada a Espot, prop de 100 corredors van recórrer 34 quilòmetres amb 1.800 m de desnivell positiu acumulat per camins i corriols d’un traçat que els va portar fins a la cota 2500 de la pista d’esquí d’Espot Esquí. Els participants es van trobar trams amb molta més neu de la que esperaven, amb gruixos de fins a 50 cm a les zones altes del recorregut. Després d’una primera part planera d’aproximació a les pistes d’esquí venien les primeres rampes, la part més dura del recorregut, sobretot per la neu acumulada. Després d’un descens vertiginós per una pala de neu trepitjada, tornaven a afrontar dures rampes amb desnivells importants que els portaven fins a la segona part alta del circuit, en aquest cas per corriols que travessaven els boscos més propers al Parc Nacional d’Aigüestortes, ja prop del quilòmetre 25, a partir del qual començava el descens final.| Des del començament de la cursa quatre corredors es van anar distanciant: el madrileny Manuel Díez (Team Lafuma Iberia), el basc Benat Urzelai (CM Goierri Garaia), i els catalans Roger Valls (CE Segarra) i Jordi Marco (AE Pallars). Al punt més alt de la cursa anaven al capdavant els tres últims, seguits a pocs segons pel madrileny. Aquesta tònica va continuar fins a la meta, per on van passar primers els dos catalans i el basc abraçats davant dels aplaudiments dels espectadors, amb un temps de 3h34min56s, seguits a 49 segons pel madrileny. Pel que fa a la categoria femenina, Lola Brussau va dominar la cursa de cap a cap, que va acabar amb un excel·lent registre de 4h05min18s. Paral·lelament es disputava una cursa d’iniciació a les curses de muntanya, la TIROTRAIL, amb una distància de 10 k i un desnivell positiu acumulat de 450 m. Molts dels que van provar aquesta disciplina per primera vegada van quedar sorpresos de l’atractiu de l’entorn i ja pensen a fer el salt a distàncies més llargues. Resultats NIXTRAIL General masculina 1 BENAT URZELAI BERMEJO 3:34:56 0:00 1 ROGER VALLS JOVE 3:34:56 0:00 1 JORDI MARCO SAUQUET 3:34:56 0:00 4 MANUEL DIEZ SEDANO 3:35:49 0:53 5 DAVID CARRASCO 3:39:15 4:19 General femenina 1 LOLA BRUSAU ALÒS 4:05:18 30:22 2 MARIA ALAMO HERNANDEZ 5:31:56 1:57:00 3 CARME BONADA GOMÀ 5:52:16 2:17:20 Podeu consultar tots els resultats aquí: Resultats Nixtrail 2012

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.