LA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA ES FA MÉS GRAN

0
407

Gairebé 20.000 corredors participaran aquest proper diumenge, dia 25 de març, a la 34a edició de la prova barcelonina, que ha doblat els participants de fa quatre anysLa cursa s’ha presentat aquest migdia amb la presència de la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i els atletes Chema Martínez i Jaume Leiva
La 34a edició de la Zurich Marató de Barcelona, que per setè any consecutiu batrà el seu propi rècord de participació amb gairebé 20.000 corredors inscrits, s’ha presentat aquest migdia al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch amb la presència de la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, el Director General de RPM Racing, Juan Porcar, els representants de les firmes patrocinadores, Angelo Trotta (Zurich), Alfred Bustillo (La Caixa) i Sílvia Blanch (Mizuno), i dos dels atletes que aquest proper diumenge, dia 25 de març, participaran a la prova, el madrileny Chema Martínez i el terrassenc Jaume Leiva. |Els 19.455 corredors inscrits aquest any representen més d’un 300% més que els 4.425 que van participar el 2006 quan la prova barcelonina va iniciar una nova etapa liderada per l’Ajuntament de Barcelona, RPM Racing i ASO, el doble dels de fa quatre anys (9.752) i un 28% més que els 15.134 de la darrera edició. L’èxit d’aquestes xifres acosta la Zurich Marató de Barcelona al seu objectiu de convertir-se en una de les tres o quatre més importants d’Europa. De moment, ja ha atrapat a la que l’any passat va ser la cinquena, Roma, que diumenge passat va tenir 16.000 participants i 12.885 arribats a meta.Maite Fandos s’ha fet ressò d’aquest creixement de la Zurich Marató de Barcelona, que ha qualificat com “una gran festa ciutadana al marge d’una festa esportiva”, i ha destacat l’ increment de la participació femenina. “El 1980 només hi va haver un 3% de dones en la primera edició de la Marató que es va fer a Barcelona, l’any passat n’hi va haver un 12% i aquest 2012 hem arribat al 14%, i això és una molt bona notícia. A veure si de mica en mica podem acostar-nos a la paritat”, ha dit Fandos.Juan Porcar, en nom de l’empresa organitzadora, ha desvelat que “no ens imaginàvem arribar aquest any a fregar la xifra dels 20.000 participants. Passant dels 17.000 ja estàvem contents”. I ha recordat que gairebé el 50% dels inscrits procedeixen de l’estranger, la qual cosa representa riquesa per a Barcelona, “ja que està calculat que cada corredor que participa a la Marató genera una mitjana de 2,3 persones que venen a la ciutat”.Angelo Trotta, director general del Grupo Zurich, s’ha mostrat orgullós de col•laborar com a nou ‘sponsor title’ en aquesta cursa “a la que volem ajudar a ser una de les més importants d’Europa i amb projecció internacional”. Alfred Bustillo, director general de comunicació i patrocini de La Caixa, ha assegurat que la de la Zurich Marató de Barcelona “es una història d’èxit que demostra que les coses fetes amb passió i professionalitat sempre surten be”. I Sílvia Blanc, directora general de Vilella Esports, s’ha felicitat “perquè semblava que arribar als 20.000 corredors era una fita llunyana, però ja ho hem assolit”.A nivell esportiu, el principal objectiu de la Zurich Marató de Barcelona serà tornar a descobrir un atleta amb talent capaç de repetir una gran marca, com la de 2h07’30” o la de 2h07’31” que van fer els kenyans Jackson Kotut i Lavy Omari en les dues darreres edicions. I els candidats a ser-ho són un grupet d’africans amb marques entre 2h08’ i 2h11’, igual que els dos atletes referits quan van arribar a Barcelona, entre ells l’etíop Samuel Woldeamanuel (2h08’45”), tercer l’any 2010, i els kenyans Anthony Wairuri (2h09’48”) i Japhet Kipchirchir Kipkorir (2h10’50”). I, en categoria femenina, la també etíop Biruktayit Esethu Degefa, que acredita 2h27’34”, atacarà el rècord femení que la palentina Ana Isabel Alonso té des de 1997 (2h30’04”)Chema Martínez i Jaume Leiva, per la seva banda, cercaran a Barcelona la mínima per als Jocs Olímpics de Londres 2012 juntament amb el canari José Carlos Hernández. L’atleta madrileny, que va ser subcampió d’Europa a Barcelona l’any 2010, ha dit que “li estic molt agraït a aquesta ciutat, que és on vaig aconseguir el meu darrer gran títol internacional i tinc moltes ganes de participar en aquesta marató, que ja vaig estar a punt de córrer fa quatre anys”. Martínez ha llençat ‘floretes’ a la Zurich Marató de Barcelona. “Es la millor d’Espanya perquè s’han fet les coses molt bé. Jo he vist com ha anat creixent”. Pel que fa a les seves aspiracions, farà un plantejament de cursa conservador. “La mínima està en 2h14’, però si vull anar als Jocs hauré d’estar molt per sota d’aquesta marca. Jo vull passar la mitja marató en 1h05’ i, si em trobo bé, intentar acabar en 2h10’. Crec que estic en forma per fer-ho”.Jaume Leiva, per la seva banda, ha dit que “estic vivint un somni”. El corredor terrassenc, de 28 anys, no és un atleta professional, però la seva qualitat l’ha portat aquest any a l’elit i amb possibilitats de fer la mínima olímpica. “Espero que el meu somni es pugui fer realitat, però sé que serà molt difícil perquè no en tindré prou amb fer la mínima. Fer 2h12’ seria espectacular per a mi, però crec que per anar als Jocs s’haurà d’estar en 2h10’ o 2h11’”, ha dit.La Zurich Marató de Barcelona començarà a les 8.30h del matí a l’avinguda Reina Maria Cristina, on també hi haurà l’arribada. El circuit serà el mateix de l’any passat, encara que en els primers 12 quilòmetres es faran en sentit invers al de l’any passat cercant carrers i avingudes més amples com el de Tarragona, per on pujaran els participants per anar a buscar la Diagonal.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.