Presentada la 19ª Mitja Montornès

0
333

Tancades les inscripcions amb 5000 participants entre Mitja i 5km
· Nacho Cáceres en homes i Teresa Pulido en dones, principals favorits per guanyar la Mitja
Dimecres a la tarda va tenir lloc, a la Sala Polivalent La Torreta de Montmeló, la presentació oficial de la Mitja 2012 i els actes i curses relacionats. L’acte ha comptat amb la presència de cent convidats, entre els que es trobaven els alcaldes de les quatre poblacions implicades, representants de la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana d’Atletisme, patrocinadors, etc. Jos Petit, director de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, ha presentat les principals novetats de la cursa d’aquest any, entre les que ha destacat el canvi de recorregut i l’ampliació del límit d’inscripcions en cinc-cents corredors fins arribar a un rècord històric de 5000 atletes. Les inscripcions, un any més, s’han exhaurit molt abans de la data prevista, fet que confirma la prova com una de les més esperades de l’atapeït calendari de fons català.| Pel que fa als atletes destacats d’aquesta 19ª edició de la Mitja, els organitzadors han volgut comptar un any més amb un bon cartell i ja es pot confirmar la presencia d’alguns dels millors atletes catalans, nacionals i estrangers on destaca, Nacho Caceres, que ha representat a la selecció espanyola en 8 campionats internacionals i que compta amb una millor marca de 1h02’47”. Càceres tindrà com a principals rivals els magrebins Otmane Btaimi i Samir Ait, 1r I 2n en l’edició de 2011, i el també blaugrana Jordi Comas, que arriba en un gran moment de forma, després d’aconseguir fa unes setmanes a Oropesa el títol de campió d’Espanya de cros per clubs. A la prova femenina també i haurà una clara favorita ja que l’atleta internacional i campiona d’Espanya de Marató Teresa Pulido tot i sortir fa pocs mesos d’una lesió compta amb una marca de 1h13’04’’, molt per sobre de les seves rivals que seran l’ucrainiana Inna Lebedeva, la magrebí Hasna Bahom, actual guanyadora de la mitja, i la catalana Encarna Nuñez. Les activitats paral·leles, un any més, possibilitaran que tothom pugui participar de la Mitja: xerrada de salut a Vilanova del Vallès, visites guiades al refugi de Ca l’Arnau a Montornès, una jornada enològica a un mas de La Roca del Vallès, el concurs fotogràfic i la Mini Solidària completen una agenda per a tots els públics. L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, va destacar al seu parlament la implicació amb el territori que te la Mitja i la importància de la col·laboració entre entitats públiques i empreses privades, com Henkel i Cobega-CocaCola entre d’altres, per tirar endavant projectes com aquest. Un altre aspecte que es va destacar als parlaments va ser la vessant solidària, també fortament relacionada amb activitats del territori, que un any més te la Mitja Montornès que, gràcies a Henkel, col·labora amb la secció de pediatria de l’Hospital de Granollers i l’assemblea comarcal de la Creu Roja i que destina els recursos obtinguts a la promoció de l’atletisme, a través del Club Atletisme Montornès, principal organitzador de la Mitja. La presentació va finalitzar amb la foto conjunta dels alcaldes de les quatre poblacions, els representants de Diputació i Fed.Catalana, junt a Càceres, el cap de factoría de Henkel Montornès, Sr.Juncà i el director de la Mitja, lluint les samarretes d’aquesta 19ª edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.