Una Mitja Marató de Rècord

0
496

El doble campió del món Abel Kirui ha fet honor a la condició de favorit guanyant amb un crono de 1h.00’28”, nou rècord de la prova
El kenyà Abel Kirui, doble campió del món de marató, s’ha consagrat campió de la 22ª edició de la Mitja Marató de Barcelona a l’ imposar-se amb un temps de 1h.00’28” amb el qual ha batut el rècord de la prova que des del 2007 posseïa el seu compatriota Jacob Yator amb 1h.01’10”. La també kenyana Lyneth Chpkirui ha sigut la guanyadora en categoria femenina amb un crono de 1h.11’49”, en el seu cas superior en un minut i mig al rècord de 1h.10’08” que Priscah Jeptoo va aconseguir l’any passat. La Mitja Marató de Barcelona ha batut el seu propi rècord de participació amb 12.500 inscrits, 10.993 dels quals han pres la sortida.| Abel Kirui, que el 2011 va revalidar a Daegu el títol de campió del món de marató que havia aconseguit dos anys abans a Berlín, ha superat la línia d’arribada per davant dels seus compatriotes Jairus Chamchima, segon amb 1h.00’46”, i Wilfred Murgor, tercer amb 1h.01’02”, els quals també han corregut per sota del rècord de la prova. Kirui ha dominat la cursa de començament a fi. Ha marcat el ritme que li convenia com a part de la seva preparació per la marató de Londres en la que participarà el pròxim abril. Fins al km. 15 l,han seguit Chamchima, Murgor i el també kenyà Peter Kamais, guanyador de la Cursa Bombers de Barcelona el 2005 i 2006. Però Kamais va ser el primer en quedar-se i en el km. 18 Kirui ha abandonat la companyia de Chamchima i Murgor i se n’ha anat directe a buscar la victòria. “Estic molt content d’haver corregut aquesta cursa. Era la primera vegada que venia a Barcelona i la satisfacció que he tingut al guanyar ha sigut molt intensa. La cursa m’ha servit per saber en quin moment em trobo de cara als Jocs Olímpics de Londres. El circuit és molt bonic i la gent s’ ha bolcat amb els corredors i ens ha animat al llarg de tot el recorregut”, ha afirmat Abel Kirui poc abans de pujar al pòdium. El català Jaume Leiva, dotzè amb 1h.04’03”, ha sigut el millor atleta espanyol a meta, seguit del tinerfeny Miguel Angel Baquero, tretzè amb 1h.06’01”. Leiva, que està preparant la Zurich Marató de Barcelona, en la que intentarà fer la mínima olímpica per Londres. “He arriscat molt al començament volent seguir als kenyans i m’he quedat sol al km. 4. Se m’ ha fet molt dur, però tot i haver fet 17 quilòmetres en solitari, el públic m’ha ajudat molt i estic content amb la marca final”, ha dit Leiva. La cursa femenina ha estat molt disputada, ja que Chepkirui, tres vegades finalista en el Mundial de Cross, ha superat per només tres segons a la seva compatriota Emily Samoei (1h.11’52”) i en nou a la també kenyana Beatrice Jepchumba (1h.11’58”), guanyadora fa unes setmanes en la mitja Marató de Granollers. Hasna Bahom, de la AA Catalunya, Sisena amb 1h.20’20”, ha sigut la primera representant d’ un equip català i Nuria Sierra, octava amb 1h.23’32”, la primera espanyola.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.