Glòria, drama i tragèdia en un llibre que contagia la passió de l’autor per la prova mítica.

0
583

A “Les petjades dels herois”, el nostre company del departament d’Esports de TV3 Arcadi Alibés relata les històries apassionants que han marcat totes les maratons olímpiques, les dels grans Emil Zatopek, Dorando Pietri, Félix Carvajal i tants altres. I també ens explica la seva pròpia experiència en cadascuna d’aquestes maratons, perquè, seguint les petjades dels herois, el periodista és a un pas de convertir-se en el primer corredor del món que completa les maratons de les vint-i-dues seus olímpiques.| Arcadi Alibés acaba de publicar el seu segon llibre, titulat “Les petjades dels herois”. Després de l’èxit de “Córrer per ser feliç” (Ara Llibres 2010), l’Arcadi incideix en el món de la marató, però ara ho fa des d’un doble vessant, centrant-se tant en la història de les maratons dels Jocs Olímpics com en el fenomen mundial de les maratons populars. El lligam és senzill. El llibre va desgranant una per una, per ordre cronològic, les maratons olímpiques, i en cada capítol l’Arcadi hi afegeix les seves experiències en cada una de les ciutats, aprofitant que està a punt de completar les maratons de les 22 ciutats que han estat seu dels Jocs. Només li falta la de Los Angeles, que no podrà fer aquest any perquè coincideix, una vegada més, amb la Volta Ciclista a Catalunya, que l’Arcadi ha de transmetre per a Esport3. La idea de córrer totes les maratons de les ciutats olímpiques se li va ocórrer quan va fer la de Roma el 2004 i va recordar que Abebe Bikila hi va guanyar, descalç, la marató olímpica el 1960, just quan ell començava a caminar. Aleshores va decidir seguir les petjades de Bikila i les de tots els herois que han escrit la història de la prova més èpica i més mítica de l’atletisme. El llibre és ple d’anècdotes, tant de les maratons olímpiques com dels viatges de l’autor a cada ciutat. Demà dijous, 23 de febrer, l’Arcadi presenta el llibre als mitjans de comunicació i a ja es podrà trobar a les llibreries. I dijous, 1 de març, a les 7 del vespre (vegeu invitació), l’Arcadi convida tothom a la presentació que un altre periodista del departament d’Esports, Bernat Soler, farà de “Les petjades dels herois”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.