LA MITJA MARATÓ DE BARCELONA MÉS MULTITUDINÀRIA

0
475

La 22ª edició de la cursa que tindrà lloc el proper diumenge 26 de febrer a partir de les 8.45h, s’ ha presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació, en un acte presidit per la Tinenta d’ Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. La Sala Lluís Companys de l’ Ajuntament de Barcelona, ha sigut l’escenari de la presentació de la Mitja Marató de Barcelona 2012. Maite Fandos, Tinenta d’ Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha presidit aquest acte acompanyada de Juan Porcar, Conseller Delegat de RPM Racing, i Cristian Llorens, Director de la Cursa. Per altra banda, l’ acte també ha comptat amb la presència dels atletes catalans Jaume Leiva i Marc Roig.| Maite Fandos, ha volgut destacar la importància de l’ increment de participació recalcant el creixement de les inscripcions femenines a la prova, doncs s’ha passat de les 1066 inscrites el 2011 a 2250 en aquesta edició 2012. Les dones inscrites superen el 18% del percentatge total d’ inscrits i se situa en la mitjana de participació més alta de dones en les curses atlètiques. Per la seva banda, el conseller delegat de RPM Racing, Juan Porcar, empresa organitzadora de la cursa, ha qualificat “d’ èxit impressionant” la xifra rècord de 12.500 participants, 4.000 més que en l’ edició anterior, i ha assegurat que “l’ any que ve lluitarem per situar-nos com la primera mitja marató de l’Estat”. Cristian Llorens, director de la cursa, ha comentat els canvis en el recorregut focalitzats en els primers 7 quilòmetres, que fan del circuit un recorregut encara més ràpid “En els primers set quilòmetres només hi haurà 4 girs, motiu pel qual farà que el circuit sigui encara més ràpid i còmode per tots els participants”. Aquest any la cursa compta amb 12 punts d’ animació (l’any passat en tenia 3) amb els quals es pretén implicar a tots els barcelonins a gaudir d’aquesta cursa com espectadors i a animar els corredors. Pel que fa a la participació d’elit, la 22a Mitja Marató de Barcelona tindrà un cartell de luxe amb el kenià Abel Kirui, doble campió del món de marató (Berlín 2009 i Daegu 2011), com a atleta més destacat. Kirui, que té una millor marca de 2h05’04” en marató i de 1h00’01” en mitja marató, tindrà com a principals rivals a dos homes que acrediten registres per sota de l’hora: els seus compatriotes Jairus Chanchima (59”43) i Peter Kamais (59”53), aquest darrer dues vegades guanyador de la Cursa Bombers de Barcelona (2005 i 2006). En dones, destaquem a Lineth Chepkurui, que acredita 1.07.47 en mitja marató i ha estat tres vegades finalista en el Mundial de cros (4a el 2009, 5ª el 2010 i 8a el 2011), que en principi es favorita davant de Beatrice Jepchumba, ex campiona del món junior de 3.000 metres l’any 2000 i que té una marca de 1h11’45” en mitja marató, Emily Samoei (1h12’27”) i Rael Kiyara (1h13’39”). Batut de llarg el rècord de participació, caldrà estar atents als de la prova, que en categoria masculina té el kenyà Jacob Yator amb 1h01’10” des de 2007, i en la femenina la seva compatriota Priscah Jeptoo amb 1h10’08” des de la passada edició.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.