Campionat d’Espanya d’Atletisme en Pista Coberta

0
563

La 48a edició del Campionat d’Espanya d’Atletisme en Pista Coberta es celebrarà a Sabadell els propers 25 i 26 de febrer
La cita serà a Sabadell els propers dies 25 i 26 de febrer. La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya es convertirà en la seu del 48è Campionat d’Espanya d’Atletisme en Pista Coberta. És el primer cop que l’Estatal absolut se celebra a Sabadell i la segona vegada que tindrà lloc a Catalunya, ja que Barcelona en va ser la seu el 22 de febrer del 1969. La competició torna per tant al territori català després de 43 anys. L’entrada per veure el desenvolupament de les diferents proves serà gratuïta.| La competició es durà a terme al matí i la tarda de dissabte dia 25 i la jornada matinal de diumenge 26. Serà la culminació de la temporada a l’Estat i la darrera oportunitat per als atletes per obtenir les marques mínimes de selecció establertes per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) per participar al Campionat del Món en Pista Coberta, que se celebrarà a Istanbul entre el 9 i l’11 de març. Avui han ofert més dades sobre l’esdeveniment el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso i el president de la Federació Catalana d’Atletisme i vicepresident de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), Romà Cuyàs. També han estat presents a la presentació alguns dels atletes sabadellencs que prendran part a la competició com Miquel Quesada, Xavi Carrión i Anna Palou. Durant la roda de premsa, el regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha destacat que “per Sabadell és un honor poder oferir aquesta magnífica instal·lació com és la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a la nostra ciutat”. També ha subratllat el fet que l’entrada per veure la competició sigui gratuïta. “Serà un esdeveniment amb entrada lliure i, per tant, qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà gaudir d’aquesta competició de primer nivell”. Per la seva part, el president de la FCA i vicepresident de la RFEA, Romà Cuyàs, també ha remarcat la gran qualitat de la Pista Coberta i la seva satisfacció perquè el Campionat d’Espanya se celebri a la instal·lació. “És una Pista magnífica”, ha dit, que acaba amb “un dels dèficits que teníem a Catalunya a nivell d’instal·lacions”. 2 Al Campionat d’Espanya es disputarà el programa complet de disciplines atlètiques en Pista Coberta. Així, els espectadors podran gaudir de proves de llançament de pes, triple salt, salt de longitud, perxa, salt d’alçada, 60 m tanques, 3.000 m, 1.500 m, 800 m, 400 m, 200 m i 60 m, tant en categoria femenina com masculina. També es disputaran proves combinades: l’heptathlon masculí i pentathlon femení. El Campionat es podrà seguir en directe a través de la web de la RFEA (www.rfea.es) i també comptarà amb la presència de les cameres de TeleDeporte, el canal temàtic de RTVE. El Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en Pista Coberta 2012 l’organitzen la Real Federación Española de Atletismo i l’Ajuntament de Sabadell. Els patrocinadors principals són Divina Pastona i Joma i els proveïdors Kinder, Kyocera i Mondo. Hi col·laboren l’Asociación de Deportes Olímpicos (ADO), el Consejo Superior de Deportes, la Federació Catalana d’Atletisme, Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, Joventut Atlètica Sabadell, Hotel Urpí, Grupo Vendex Catalunya, Hotel Sabadell, Hotel Verdi, Establiments Viena, Mercavallès, Xococrep i Transports Unió Sabadell. Reconeixement als atletes olímpics i paralímpics Durant la presentació, el regidor Josep Ayuso també ha anunciat que, en el marc del Campionat d’Espanya, la ciutat retrà un homenatge als atletes sabadellencs que han participat als Jocs Olímpics i Paralímpics. Es tracta de 7 atletes que han pres part en cites olímpiques des del 1960. Són Josep Molins (Roma ‘60), Carme Valero (Montreal ’76), Montse Pujol (Seül ’88), Miquel Quesada (Atenes ’04, Beijing ’08); i els paralímpics José Santos (Toronto ’76), Francisco Jesús Méndez (Sidney 2000 i Atenes 2004) i Ramon Pla (Atenes 2004).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.