ROGER ROCA I LAURA GARCIARENA GUANYEN LA 2a EDICIÓ DELS 10K DE VILAFRANCA AMB RECORD DE PARTICIPACIÓ, 1.200 ATLETES

0
618

Matí fred, 3 graus, però amb sol a les 10 del matí a la capital de la comarca de l’Alt Penedès, on tenia lloc la 2a. 10k de Vilafranca, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i Fondistes Penedès. La prova superava tots els pronòstics previstos pels organitzadors, 1.200 atletes inscrits en 14 dies, més de la meitat de la comarca, el repte de aconseguir 75 voluntaris que feien possible que altres atletes poguessin gaudir d’aquesta impressionant cursa amb un circuït urbà i molt ràpid propici per fer grans marques. I així va ser, ja que al donar la sortida l’atleta d’Igualada que pertany al club Bikila, Roger Roca, ja agafava el cap de la cursa i al km 2 ja portava uns metres de diferencia a l’atleta local Manel Torres. Poc a poc, la distancia del Roger amb els seus seguidors era més gran, passava pel km 5 amb 15′ 33”, l’atleta de l’Esportiu Penedès Manel Torres passava amb 15′ 57” i darrera d’ells un grup d’atletes. Els kms anaven passant i Roger apretava fins arribar a meta amb un gran registre de 31′ 15” (nou record dels 10k de Vilafranca, però amb circuït diferent a l’any passat) a un ritme de 3’07 el km de promig.| Roger es va decidir a ultima hora participar en aquesta cursa ja que sortia d’una grip i volia provar com estava, oferint un salt de qualitat a la cursa i l’espectacle atlètic que ha ofert al públic que hi havia per moltes parts del circuït “circuit rapidíssim idoni per fer grans registres, organització 10 amb molts detalls positius pels atletes”. El Manel Torres, de l’Esportiu Penedès, aguantava el 2on lloc tota la cursa i entrava amb un gran crono de 32’ 29, sent una de les seves millor marques. A part de ser segon a la general, era el primer atleta local. A pocs segones arribava el tercer i 2on local, l’atleta que va quedar 2on l’any passat Raúl González amb 32′ 36”, fent millor marca que l’any passat. El quart lloc va ser per Alan Manchado amb 32′ 49” i el cinquè per Rodrigo Torres amb 32′ 55”. En fèmines la lluita va ser molt emocionant durant els primers 5 kms ja que hi havia 4 atletes gairebé juntes lluitant pel primer lloc, però l’atleta de Tarragona Laura Garciarena que defensa els colors dels Esportistes de Tarragona posava la directa i deixava a les seves rivals darrera entrant a meta amb un impressionant registre de 38′ 29” (sent tambè record d’aquests 10k amb nou circuït) rodant a una mitjana de 3′ 50” el km, aconseguint la seva marca personal., “que gran cursa més ràpida del que pensava, això ha donat peu a que pugues fer marca, molt d’ambient pel circuit animant, m’agrada’t molt tota ella, organització perfecte mirant pel atleta”. Al segon lloc entrava l’atleta d’Alemanya que viu a Sitges Imke Schiersch del Club Natació Sitges amb un registre de 39′ 16”, el 3er lloc era per la Yolanda Riera amb 39′ 28”, el quart lloc per la Nuria Quiroga amb 41′ 38” i la 5ena l’Anna Macià amb 41′ 53”. Els tres primers locals van ser els dos atletes esmenats abans i el Sergi Ferret amb 33′ 25” i en femení va ser per la Regina Carné amb 42′ 27”, seguida per la Sara Loehr amb 44′ 15” i la Susana Pérez amb 44′ 20”. En clubs, el 1er equip masculí va ser l’Esportiu Penedès amb 3h 02’, seguit dels Amics Atletisme Andorra amb amb 3h 04’ i pel C.A. Berga amb 3h 05’. En femení l’equip guanyador va ser pel club Amics Atletisme Andorra amb 4h 04’. El lliurament de premis es va realitzar amb la destacada presencia del Director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, la regidora d’esports i Presidenta del Patronat d’Esports, Emília Torres i el President de Fondistes Penedès, Florenci Mata. També volem destacar la gran organització que hi ha hagut: kms ben posats, sortida a l’hora, circuït net de cotxes i amb seguretat per l’atleta, l’àmplia arribada i per tots els detalls que hi ha hagut en tot moment, ja que el més important és que estigués ben atès l’atleta. Pels amants de les estadístiques, us oferim un petit resum del perfil de participants de la cursa 10k d’enguany. – Hi participen 239 dones i 964 homes. – De la comarca de l’Alt Penedès hi ha 620 atletes, dels quals 385 són de Vilafranca: 90 dones i 295 homes. – Els pobles de la comarca amb més participació són Sant Sadurní d’Anoia amb 27 atletes, Santa Margarida i Els Monjos amb 18, Gelida amb 16 i Vilobí i Les Cabanyes amb 14. – De la comarca del Baix Penedès hi participen 44 atletes. El Vendrell n’aporta més amb 11 corredors. – I del Garraf en tenim 87, on la capital, Vilanova i la Geltrú, aportarà 45 atletes. – Si sortim del Gran Penedès, la ciutat que aporta més participants és Barcelona amb 121 atletes. – I destaquem que tenim participació no catalana amb 20 atletes d’Andorra, un de Madrid, un de Vitoria i un de Barbastro. La fira del corredo va ser un èxit ja que el dissabte es van repartir 800 dorsals, 500 al matí i 300 a la tarda. Els organitzadors volen donar les gracies a totes les empreses i entitats col·laboradores, a tota la premsa que ha fet un seguiment de la cursa, molt en especial a la Policia Municipal de Vilafranca per fer més viable aquesta cursa, i a tot el voluntariat que sense ells no hagués estat possible.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.