El 48 Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en Pista Coberta es celebrarà els propers 25 i 26 de febrer a Sabadell

0
446

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, serà els propers 25 i 26 de febrer l’escenari de la 48 edició del Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en Pista Coberta. Entre 600 i 800 dels i les millors atletes de l’estat es donaran cita a la instal·lació sabadellenca en un campionat del qual amb tota probabilitat sortiran els esportistes que representaran a Espanya ens els campionats del món d’Istanbul, que es celebraran al març. L’entrada serà gratuïta.| Aquest 2012, Sabadell pren el relleu a València, ciutat que va acollir l’estatal absolut el 2011. Amb la celebració a Sabadell, els Campionats d‘Espanya d’Atletisme en Pista Coberta tornen a Catalunya després de 33 anys. El Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en Pista Coberta 2012 l’organitzen la Real Federación Española de Atletismo (RFEA) i l’Ajuntament de Sabadell. Els patrocinadors principals són Divina Pastora i Joma i els proveïdors Kinder, Kyocera i Mondo. Col·laboren Asociación de Deportes Olímpicos (ADO), el Consejo Superior de Deportes, la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, Joventut Atlètica Sabadell (JAS), Hotel Urpí i Grupo Vendex Catalunya, Hotel Sabadell, Hotel Verdi i Establiments Viena. Al Campionat d’Espanya es disputarà el programa complet de disciplines atlètiques en Pista Coberta. Així, els espectadors podran gaudir de proves de llançament de pes, triple salt, salt de longitud, perxa, salt d’alçada, 60 m. tanques, 3.000 m., 1.500 m., 800 m., 400 m., 200 m. i 60 m., tant en categoria femenina com masculina. També es disputaran proves combinades: l’heptathlon masculí i pentathlon femení. Un equipament modern i de referència La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, la titularitat de la qual és de l’Ajuntament de Sabadell, acull de forma permanent els campionats de Catalunya en Pista Coberta. Així mateix està vinculada al Centre d’Alt Rendiment Esportiu i és seu de nombroses activitats esportives de ciutat relacionades amb l’esport base o escolar. Alhora, posa les seves instal·lacions a l’abast dels atletes locals i de la resta de clubs catalans. Integrada paisatgísticament en l’entorn del riu Ripoll, la instal·lació, inaugurada el setembre de 2010, compta amb 12.700 metres quadrats de superfície construïda i té una capacitat per a 2.500 persones. És l’única pista coberta de Catalunya i compleix amb la normativa internacional d’atletisme. En el finançament de la seva construcció hi han participat diferents organismes públics: el Consejo Superior de Deportes, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell. El projecte de l’edifici és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Morán, guanyadors del concurs restringit que va convocar l’Ajuntament de Sabadell per elaborar el projecte arquitectònic. Paral·lelament a la construcció de la Pista Coberta, es va dur a terme una intensa millora dels voltants de l’equipament. Nous vials, aparcaments i un millor entorn paisatgístic són el resultat d’aquestes actuacions.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.