CHEMA MARTÍNEZ APOSTA PER LA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA

0
444

L’atleta madrileny, subcampió a l’Europeu de Barcelona 2010, tornarà a la capital catalana per a participar, el proper 25 de març de 2012, en la 34a edició de la prova
Chema Martínez, vigent subcampió d’Europa de marató i un dels atletes espanyols més carismàtics de la història, ha confirmat la seva participació el proper 25 de març de 2012 en la 34a edició de la Zurich Marató de Barcelona. Martínez, que acaba de fer 40 anys, tornarà així a la ciutat en la que el 2010 va assolir el subcampionat d’Europa, que va ser el seu tercer gran podi internacional després de l’or i l’argent que va conquerir en 10.000 metres a Munich 2002 i Goteborg 2006.| Amb la seva participació, el corredor madrileny saldarà una espècie de deute pendent amb la Zurich Marató de Barcelona, a la que va haver de renunciar l’any 2008 degut a una malaltia, i es retrobarà amb una afició que el va ajudar a conquerir la medalla d’argent a l’Europeu celebrat l’estiu de 2010. “Sempre he dit que li devia alguna cosa a la Marató de Barcelona des de que el 2008 els organitzadors van apostar per mi i finalment no vaig poder venir. Es una prova consolidada que ara mateix és la millor d’Espanya, té un circuit molt ràpid en el que es poden fer grans marques, i a demés guardo un gran record de com em va recolzar la gent a Barcelona quan el 2010 vaig córrer l’Europeu”, assegura Chema Martínez, que en els carrers de Barcelona disputarà la seva vintena marató des de que va debutar en aquesta especialitat el 2002. L’aposta de Chema Martínez per la Zurich Marató de Barcelona és total, ja que aquesta serà la prova en la que cercarà el seu passaport per als Jocs Olímpics de Londres 2012. “Vull fer una bona marca, però sense arriscar excessivament perquè em jugo estar a Londres. Jo no estic per a fer 2h07′, que es la marca que hi ha hagut a Barcelona en els darrers dos anys, però sí per passar la mitja marató en 1h04’45” o 1h05′, que es un ritme per a acabar en 2h09′ o 2h10′”, explica el madrileny. Martínez, que va assolir la seva millor marca en marató l’any 2003 a Rotterdam amb un crono de 2h08’09” amb el que va obtenir la tercera plaça, ha participat en aquesta prova en cinc Mundials, uns Jocs Olímpics i un Europeu. Al marge del subcampionat a l’Europeu de Barcelona 2010, el seu millor resultat el va obtenir en el Mundial de Berlín 2009, on va acabar vuitè i va ser el primer atleta europeu i de raça blanca que va arribar a la meta.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.