L’Albert Soler correrà la Maratest de Badalona

0
483

Albert Soler, ex-Secretario de Estado para el Deporte i Presidente del Consejo Superior de Deportes, en exclusiva a la web de la Maratest de Badalona. L’Albert és un corredor habitual de les curses populars del territori català. Un home d’aigua com tu, què et va portar a iniciar-te en el món del running? Quan vaig deixar la pràctica del waterpolo em vaig començar a engreixar i vaig decidir tornar a fer esport però no a l’aigua. Vaig començar a córrer i em va enganxar. Fins el punt de fer maratons? Doncs si. Ja he disputat 10 maratons fins a dia d’avui. Quines? 10 edicions de la Marató de Barcelona. La primera la vaig córrer l’any 2001 i l’última l’he corregut aquest any 2011. Si comptem que la de l’any 2005 no es va portar a terme, són 10 maratons. Què vas sentir quan vas finalitzar la teva primera marató? Mentre anava corrent pensava què estic fent aquí, però quan la vaig acabar vaig dir que volia millorar la marca feta i em vaig posar el repte de córrer-la en menys de 3 hores. I ho vas aconseguir? A l’any 2004, la meva quarta marató. Vaig fer 2 hores i 58 minuts.| Això vol dir, a quant el quilòmetre? Això vol dir a 4’08” el quilòmetre. Ara la vull fer al voltant de les 3 hores 30 minuts. M’ho prenc d’una altra manera. Quan comences a preparar seriosament la Marató de Barcelona? No deixo de córrer en tot l’any però faig una preparació més específica de 14 setmanes aproximadament. Quina és la teva progressió en la preparació d’aquesta prova? Començo fent volum i corro de 4 a 5 dies per setmana. Faig uns 80-90 quilòmetres a la setmana. Corro la Mitja de Sitges, la Mitja de Gavà, la Mitja de Granollers, la Mitja de Barcelona i tres setmanes abans de la Marató de Barcelona faig la tirada llarga. Després baixo volum i augmento la intensitat fent series, fins a arribar al gran dia. Correràs la Maratest de Badalona? I tant que la correré. És perfecte per fer la tirada llarga en la data idònia per fer-ho. Per què és idònia? S’ha d’intentar fer la tirada llarga en les millors condicions possibles i la Maratest de Badalona ens ofereix aquest servei: controls de temps cada 5 km, marcatge de ritmes de la prova, avituallaments, etc. La Maratest de Badalona ens ofereix un entrenament molt semblant a la competició real, la Marató de Barcelona. Molta sort Albert, que puguis gaudir de la teva 11a marató i ens veiem a la Maratest de Badalona! Fins aleshores!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.