Badalona acollirà el 4 de març de 2012 la primera edició de la Maratest, una prova d’atletisme de 30 quilòmetres que es disputarà per un circuit d’asf

0
453

Es tracta d’un nou concepte de cursa i entrenament que pot servir de preparació per als atletes que tres setmanes després participin en la Marató de Barcelona
Badalona acollirà el diumenge 4 de març de 2012 la celebració d’una prova d’atletisme popular que combina els conceptes de competició i d’entrenament. Es tracta de la primera edició de la Maratest de Badalona, una cursa de 30 quilòmetres que es disputarà per un circuit urbà molt planer que recorrerà diversos barris d’aquesta ciutat. L’Ajuntament de Badalona i l’empresa Gaudium Sports organitzen aquesta cursa amb l’objectiu d’oferir als participants una prova amb unes característiques tècniques que la situen entre les mitges maratons i les maratons, és a dir, un tipus de cursa que actualment no es troba al calendari català de proves de ruta.| El circuit tindrà una distància de 15 quilòmetres, de manera que els participants hauran de fer dues voltes pel recorregut establert. La seva celebració, tres setmanes abans de la disputa de la Marató de Barcelona, la converteix en una prova idònia de preparació per als atletes que després vulguin participar en la cursa dels 42,195 km que es farà a la capital catalana. A més de la disputa de la prova competitiva, els organitzadors posaran unes llebres a disposició dels participants perquè aquests puguin provar-se i conèixer el seu el ritme de competició, amb cronometratge i avituallaments cada cinc quilòmetres. La Maratest de Badalona es planteja com una prova de perfil ampli. Hi poden participar corredors que vulguin fer els 30 quilòmetres abans de la Marató de Barcelona; atletes que volen provar una distància intermitja abans de donar el salt a la cursa dels 42,195 km; corredors que volen fer una competició de 30 km; o ultrafondistes que vulguin fer un entrenament llarg per asfalt amb els serveis habituals de les curses. Cal destacar que la Maratest de Badalona també tindrà una versió més popular amb una cursa de 15 quilòmetres. En aquest cas, els participants poden ser tots aquells atletes habituals de les proves de 10.000 metres i que encara no han fet el salt a les mitges maratons. Els organitzadors calculen que la Maratest podria aplegar una xifra d’entre 1.000 i 1.500 participants. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que l’organització d’aquesta competició situa la nostra ciutat en el calendari de les proves atlètiques de Catalunya i omple el buit existent d’aquest tipus de prova amb una distància intermitja entre les mitges maratons i les maratons. L’alcalde ha afegit que la intenció és que aquesta prova pugui tenir continuïtat i consolidar-se a la nostra ciutat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.