LA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA ESCALFA MOTORS DE LA SEVA EDICIÓ MÉS HISTÒRICA

0
486

El proper 25 de març la prova reina de l’atletisme tornarà a recórrer 42, 195 km pels principals carrers de la ciutat. L’any passat la prova va reunir a més de 15.000 participants, la meitat dels quals eren estrangers. La prova reina de l’atletisme torna una vegada més amb l’atletisme més espectacular, el de fons, amb més de 42 quilòmetres pels principals carrers de la capital catalana i a través dels seus monuments i espais més emblemàtics. Així serà la Zurich Marató de Barcelona que l’any passat va reunir a més de 15.000 participants procedents d’arreu del món i que enguany espera superar la xifra en la nova edició, que tindrà lloc el 25 de març del 2012. “La celebració de la Marató serà una festa per la ciutat, és la seva prova reina’ ha assenyalat la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, durant la presentació de la prova, en la qual ha posat de relleu la tradició barcelonina lligada molts especialment a l’atletisme. | Fandos ha recordat que ‘és fàcil anar a córrer per Barcelona, i cada any les curses augmenten considerablement amb participació’ de manera que espera que la ciutat es bolqui en una activitat esportiva; “demanarem comprensió i la col·laboració de la ciutat” ha afegit la Quarta Tinenta d’Alcalde. Novament, la prova creix (actualment ja compta amb més de 5.400 inscrits, un 12% més de participants apuntats que al 2011 per les mateixes dates) i tornarà a destacar per la seva important participació estrangera, donada una major internacionalització d’aquesta cursa de fons.. En aquests moments, hi ha prop de dos milers d’inscrits de l’Estat espanyol, i més de 3.500 procedents de l’estranger, especialment de França, Anglaterra i Itàlia. “L’any passat, la meitat dels participants eren estrangers” ha recordat Jaime Alguersuari, president de RPM Racing, organitzador de la prova, “i això demostra que la potència de Barcelona és gran i que la seva Marató, la fórmula 1 de l’atletisme, es troba entre les sis millors de tot Europa” ha afegit. La prova estrena patrocinador, el grup d’assegurances Zurich. Julian Lopez Zaballos, CEO de Zurich Group a Espanya, s’ha mostrat satisfet de donar suport a l’esdeveniment i a Barcelona, on Zurich té seu des de 1884, i molts especialment per “com els seus ciutadans viuen intensament la marató”. Una de les iniciatives de la marca entorn la Marató és el Corregratis, en que els participants podran córrer finançats per la companyia. Novetats i clàssics L’edició 2012 es trasllada per primera vegada a finals del mes de març, de manera que preveu una millor prova gràcies a un clima més suau, encara que això implica també un reforç en els punts i serveis d’avituallament. Alhora, i donat el creixement de participació, el recorregut de la cursa patirà algunes modificacions per tal d’absorbir a cada vegada més participants i mantenir la cursa fluida. Tot i així, la prova de fons continuarà passant per la major part dels indrets i edificis més característics de Barcelona, com les joies modernistes de Gaudí (la Pedrera o la Sagrada Família), la Torre Agbar , el Fòrum, o l’Arc de Triomf. Entre els clàssics de l’univers Marató, l’edició 2012 repeteix amb els Premis Zurich Marató de Barcelona, que per tercer any consecutiu guardona a persones destacades del món de l’esport; la Breakfast Run, una petita cursa per recordar els darrers quilòmetres de la Marató de Barcelona ’92; la Pasta Party; i els punts d’animació, que enguany seran 41, i que pretenen implicar a tota la ciutadania a gaudir de la festa atlètica encara que no corrin.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.