La època daurada de la JAS

0
739

Enguany fa 90 anys que es va fundar la Joventut Atlètica Sabadell, entitat fundada com a Joventut Excursionista Pensament, i en fa 50 de la inauguració de les pistes d’atletisme, actual Estadi Municipal d’Atletisme Josep Molins. En motiu d’aquesta doble efemèride, Ricard Rof i Pere Melero han publicat 1992-2010. Història del club des del Jocs Olímpics fins els Campionats d’Europa., la continuació d’aquella “Història de l’atletisme a Sabadell: 1914-1991”, escrit pels mateixos autors. Massa temps per tants esdeveniments en aquestes últimes dues decades. En veritat, el llibre publicat és un doble llibre, ja que s’inclou Cros de Sant Sebastià. Sabadell 2001-2011, escrit per Josep Maria Antentas. El llibre va ser presentat el passat divendres a l’Hotel Urpí de Sabadell amb la presència dels tres autors davant d’una cinquantena de persones. L’acte va comptar amb la presència de Romà Cuyàs, president de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Molins, president de l’entitat, i Josep Ayuso, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell. | Ricard Rof va ser el que va obrir la presentació presentant la resta de companys i amb molt orgull i joia va llegir la presentació del llibre, “a la pàgina 15” i va agrair a Andreu Llovera, expresident de l’entitat i que va confiar en ell incloent-lo a la seva junta quan Rof tenia 17 anys, Josep Maria Perafita, ex regidor d’Esports, i als altres dos autors per la seva col·laboració. Pere Melero va destacar la manera distinta de ser dels altres dos autors, un d’ells per la seva seriositat, ordre, constància i esforç, que “et pot arribar a explicar una idea deu cops per convenç-se’t”, i l’altre per ser capaç d’escoltar les primeres paraules d’una idea, tallar-te i explicar-te tres anècdotes enllaçades i sense lògica entre elles i acabar i preguntar-te “És això el que em volies dir?”. Per acabar, Josep Maria Antentas, molt més escuet de l’habitual, va agrair als altres dos autors poder participar en aquest projecte. A continuació, Josep Molins va fer un discurs a l’estil Josep Molins, enumerant i explicant les activitats atlètiques de les properes dues setmanes. Romà Cuyàs va parlar de “època daurada de la Joventut Atlètica Sabadell”, va destacar que l’entitat com a pioners de molts aspectes de l’atletisme d’aquest país, com ser el primer club atlètic que tenia pàgina web, abans que la mateixa Real Federación Española de Atletismo, o que va ser la primera entitat que va organitzar a nivell europeu la prova de 3000 metres obstacles femenins. Va dir Cuyàs que era un orgull poder estar una vegada més en una presentació d’un llibre sobre l’atletisme sabadellenc, d’aquesta manera s’unien les dues seves passions, els llibres i l’atletisme. Ja havia estat a la presentació del primer llibre publicat per Rof i Melero i a la presentació del primer llibre publicat per Antentas. Va demanar al regidor d’Esports que si l’Estadi Municipal d’Atletisme porta el nom de Josep Molins, la pista coberta hauria de dur el nom de Manel Bustos, actual alcalde, per la seva lluita per aquestes instal·lacions. Per finalitzar l’acte, Josep Ayuso va elogiar la tasca de l’entitat a Sabadell, va explicar com es va poder posar el nom de Josep Molins a les pistes d’atletisme (la primera condició per nombrar un carrer, plaça o lloc és que aquest estigui mort) i va recordar la celebració el proper febrer del Campionat d’Espanya d’Absolut en pista coberta. Finalment, va concloure que “vosaltres sou la història de Sabadell!” El llibre, de 90 pàgines, finançat pels autors, a diferencia dels altres que havien estat finançats per Olimpíada Cultural i la Obra Social de Caixa Sabadell, té un format més de revista que de llibre però es molt ric en fotografies i en el resum dels moments més destacats de cada any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.