Èxit de públic en la presentació del llibre “Córrer enmig del Paradís”

0
447

Més de mig centenar de persones ompliren de gom a gom la sala d’actes del centre d’entitats de Tàrrega en la presentació d’un dels pocs llibres de córrer, sinó l’únic, escrit per un lleidatà, un corredor popular de fons, en Pere Pinós
Divendres 4 de novembre, al vespre, al Centre d’Entitats de Tàrrega, organitzat pel Club d’Atletisme 100×100 Fondistes de Tàrrega, va tenir lloc la presentació del llibre “Córrer enmig del Paradís” editat per pagès Editors. L’autor, Pere Pinós, davant d’una bona munió de públic, va explicar, d’una manera distesa i agradable, els perquès d’aquest llibre que narra la peripècia vital d’un corredor de fons. | La narració s’inspira i transcorre en les Terres del Ponent català, hi surten els camins, els monuments, la gent i els nostres fets més entranyables, botànica, geologia, cultura, antropologia i esport, tot això que s’arrela a la terra propera, als nostres llocs, al Paradís, en diu el llibre, Hi apareixen les curses d’atletisme que s’organitzen a les nostres contrades. Hi ha escenes que transcorren per Lleida, Agramunt, Mollerussa, Tàrrega, Balaguer, Les Borges Blanques, Maials, Ponts, s’hi pot trobar doncs, descripcions força acurades d’aquestes poblacions. A més, en la lectura, hi sura valors ben reivindicables, que cada cop convé fer més ostensibles: L’esforç, la solidaritat, el concepte d’amistat, la superació personal, la cura per l’entorn, l’ecologia, les ànsies de descobrir el món, la sensibilitat davant la bellesa del paisatge. En definitiva: hi descobrireu un sentiment de catalanitat lletraferida i un oferiment de lectura distret i elaborat. També hi ha l’afany literari, és clar, i la retòrica de la senzillesa, tot plegat: una alenada optimista que fa esclatar l’alegria de viure. Per tot això i perquè l’autor també és un enamorat de les Terres de Ponent val molt la pena d’endinsar-se en les seves pàgines i fer-ne una lectura pausada i distesa, sense la pressa que s’ha de menester en les curses.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.