Torna el Trail Aneto amb la xifra rècord d’1.100 inscripcions

0
444

El 30 i 31 de Julio se celebra a la vall de Benasque la quarta edició de Trail Aneto by Trangoworld, tres recorreguts d’alta muntanya en autosuficiència en els quals participaran tant equips com a corredors individuals.
La Val d’Aran torna a ser testimoni per segon any consecutiu de l’aventura, fet que garanteix la volta completa al Aneto. L’èxit de la quarta edició del Trail Aneto By Trangoworld, a pocs dies del seu començament, ja és una realitat. A causa del bon acolliment de la prova en les seves tres edicions anteriors, aquest any l’organització ha augmentat el topall d’inscripcions fins a aconseguir les 1.100 places, enfront dels 760 participants que van córrer la passada edició. L’interès dels corredors per assegurar-se un lloc en la línia de sortida va obligar a l’organització a tancar inscripcions abans d’hora, quan els més de mil dorsals preparats es van adjudicar. | Una dels senyals distintius d’aquesta ja mítica cita esportiva de la vall de Benasque té a veure amb la forma de participació, ja que el Trail del Aneto by Trangoworld és el primer trail de muntanya en autosuficiència en el qual es pot córrer de forma individual o en equip. Aquesta característica ha afavorit l’increïble augment de les inscripcions any rere any, convertint-se en el repte a superar per a molts corredors de muntanya, atletes provinents fins i tot del tartà o l’asfalt i muntanyencs que anhelen participar en una prova d’aquest concepte innovador. La vall de *Benasque tornarà a acollir la prova, que creuarà també la Val d’Aran, fet que garanteix la volta completa al Aneto. El Trail Aneto by Trangoworld presenta una edició més tres recorreguts diferents: la prova regna és la Volta al Aneto, que suma 96 km i transcorre pels camins que envolten el cim del Aneto i el massís de la Maladeta, sortint de Benasque i passant per Vielha; les 2 Cares del Aneto, amb un recorregut total de 67 km al llarg del Valle de *Benasque; i la carrera més popular, la Marató Aneto, una ruta de 42 km per senderes de muntanya fàcilment transitables. D’entre els més de mil corredors que es donaran cita als peus del Aneto, destaca la participació del lleonès Salvador Calvo Rodó, guanyador de la primera edició de Trail Aneto 2008 i segon classificat de la prova celebrada el passat any. El català establert a Osca, Oscar Pérez López, segon classificat de l’Andorra Ultratrail 2011, serà així mateix un dels corredors més forts i duros de seguir. Carreres respectuoses amb les muntanyes
Els tres recorreguts que formen el Trail Aneto by Tragoworld destaquen pel seu nul impacte sobre el medi ambient, sent unes carreres abans de res respectuoses amb la muntanya i amb uns corredors conscienciats sobre la fragilitat de l’ecosistema. L’organització va més enllà de les normes existents en sostenibilitat perquè les proves siguin un model de referència dins del món dels trails. Així mateix, s’estableixen un reglament perquè l’actitud dels participants es converteixi en un exemple per a altres corredors i excursionistes. El recorregut del Trail Aneto by Trangoworld discorre per pistes i senderes ja existents i transitats freqüentment dins i fora del Parc Natural Posets-Maladeta. Personal del Parc i de l’organització realitzaran tasques de conscienciació i seguiment de la travessia al llarg de l’itinerari per comprovar el comportament dels participants en els quals ja és habitual l’actitud de mantenir la muntanya en el seu estat natural. Per aquest motiu l’organització contínua amb la iniciativa de no proporcionar avituallaments, els participants hauran de carregar amb els seus residus fins a la seva arribada a la meta com ho faria qualsevol excursionista habitual. Marató del Aneto, el recorregut més popular
Prop de 600 corredors estaran presents en la línia de sortida de la Marató Aneto, 42 km de recorregut menys tècnic que el del les altres dues proves que conformen el circuit Trail Aneto by Trangoworld. Es tracta de la carrera més popular de les tres, amb un traçat durant el qual es podran gaudir de vistes espectaculars, com és la de la glacera del Aneto i el cim del Aneto. La Volta al Aneto i les 2 Cares del Aneto comptaran amb 250 valents corredors cadascuna, autèntics amants de la muntanya i l’aventura, disposats a fer front al repte d’autosuficiència i els desnivells del recorregut.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.