El Zoot Triatló Tarragona arrenca amb força en la seva primera edició i tanca les seves inscripcions a 3 setmanes vista de la gran cita

0
496

La primera edició del ZTT es converteix en un èxit de participació i cobreix, en tan sols dues setmanes, les 500 inscripcions que la Federació Catalana de Triatló posa disposició dels participants.
El buit de triatlons a l’agost i la novetat de celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques a Tarragona ciutat són els principals atractius de la prova.| La primera edició del Zoot Triatló Tarragona (ZTT) està complint amb les expectatives més positives que es podien fer. Mancant tres setmanes per a la celebració de la prova, ahir es tancaven les inscripcions en arribar als 500 participants que la Federació Catalana de Triatló (FCN) permet apuntar en una primera edició. La carrera, que se celebrarà al llarg del matí del proper diumenge 14 d’agost, es presenta com a novetat principal del circuit català, en obrir una bretxa en el calendari de triatlons i erigir-se com l’únic triatló oficial que es disputa a Catalunya en el mes d’agost. Aquest buit de proves, sumat a tres factors principals, són el let motiv que ha mogut a triatletes de totes les províncies catalanes a apuntar-se i a atorgar-li a aquest esdeveniment una personalitat pròpia que es desmarca de la resta de triatlons:
I.- L’aposta de Tarragona cabdal per celebrar un triatló d’aquestes característiques a la seva ciutat i amb un circuit de bici urbà que transcorre per les zones més emblemàtiques de la capital romana. II.- La marca oficial que dóna nom i sponsoritza a la prova, Zoot, referent mundial d’aquest esport i patrocinadora de *triatletas elit de la talla del campió del món, Javier Gómez Noya. Organització: III.- La data triada, en pont de l’Asunción (del 13-15 d’agost), dies en els quals molts dels participants poden aprofitar no només per gaudir del triatló sinó també de l’atractiu de la Costa Daurada i de la ciutat de Tarragona, on se celebren les festes de Sant Magí i el 14, concretament, la Festa de l’Aigua. La modalitat en què es va a disputar el ZTT és la denominada distancia sprint. Aquesta constarà d’un primer segment de 750m de natació que es desenvoluparà en mar, a la zona porturaria; un segon segment de 20km de ciclisme urbà de dues voltes; i un últim tram de 5km de carrera a peu per “La Escullera”, la qual voreja el port marítim. Fins avui, diferents triatletes elit han confirmat la seva assistència, entre els quals destaquen figures com l’olímpic Xavier Llobet o els internacionals, Albert Parreño, Cesc Godoy i Anna Godoy. El 70% dels inscrits són federats, mentre que la resta són participants amb llicència de dia que s’estrenen a Tarragona amb el seu primer triatló o són populars no federats. L’organització de la prova, Running Solutions, ultima detalls i segueix treballant per presentar diferents novetats que pretenen reafirmar el bon acolliment que està tenint el ZTT. L’objectiu és assegurar una primera edició de qualitat i seguretat per als participants, que motivi el creixement de futures edicions que serveixin per posicionar-ho com un referent a nivell nacional, sempre amb el suport de Zoot. Entre les principals novetats del proper 14 d’agost, destaca una sortida exclusiva per a les dones, posterior a la masculina de federats, la qual permetrà a les dones major equitat i llibertat de competició; així com també, premis destacats no només per als millors de la general i de les categories per grups d’edat, sinó també per als tres atletes que facin el millor parcial de cada segment: és a dir, el millor temps nedant; millor temps en ciclisme; i millor temps corrent.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.