La Ribagorça Romànica decidirà els campions d’Espanya

0
456

La prova reina dels SkyGames 2012 reunirà una gran participació per disputar-se el Campionat d’Espanya individual i per seleccions autonòmiques 2011. A més, la cursa, de 42 km de distància i gairebé 3.000 m de desnivell positiu, és puntuable per les Skyrunner World Series Trials. Més de 400 corredors es reuniran a Vilaller.| La Ribagorça Romànica, en el seu camí cap als SkyGames 2012, acull aquest diumenge la II Vallibierna SkyMarathon, que enguany és també el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya – Gran Premi Buff Salomon en categoria individual i per seleccions autonòmiques, a més de ser prova puntuable per a les Skyrunner World Series Trials. Aquest serà el test definitiu per aquesta cursa abans de la seva celebració l’any vinent, com a prova reina dels SkyGames 2012 – Campionats del Món. D’aquesta manera, no és d’estranyar la massiva participació d’atletes, xifrada en 350 corredors, entre els quals es troben els millors del circuit estatal amb l’afegit d’una representació d’esportistes d’altres països. No faltaran a la cita amb el Vallibierna noms de la talla del vigent campió de la Copa del Món Tòfol Castañer, el llorejat Miguel Ángel Heras, el líder de la Copa d’Espanya Iván Ortiz o el campió de la Copa d’Espanya 2010 Luis Alberto Hernando. Tots ells intentaran succeir al palmarès a Raúl García, vencedor dels últims cinc Campionats. En categoria femenina, Blanca Serrano intentarà revalidar el títol aconseguit l’any passat, tot i que per fer-ho haurà de superar Oihana Kortazar, dominadora amb mà de ferrode les curses d’aquesta temporada. Nuria Domínguez estarà preparada per aprofitar la més mínima distracció de les seves rivals. Un itinerari exigent d’alta muntanya Tots ells s’hauran d’enfrontar a un recorregut exigent, de 42 km de distància i 2.970 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Vilaller (980 m) i ambient d’alta muntanya. Les ascensions al Coll de Salines i al Coll de Llauset (2.900 m) seran dos dels obstacles més durs a superar pels competidors, que també hauran d’estar molt alerta als tècnics descensos. Els primers dos quilòmetres de cursa són plans fins a Ginast i a partir d’aquest punt els corredors es trobaran amb una preciosa pujada de 12 km amb unes vistes espectaculars de la vall de Barrabés i la vall de Castanesa. Un cop arribats al Coll de Salines, al km 12, i on està situat el tercer dels dotze avituallaments de la cursa, ve la primera baixada del recorregut amb un total de 500 m negatius i 4 km per tornar a pujar fins a Llauset, que serà el punt emblemàtic del recorregut. A Llauset comença l’última i més dura de les pujades fins el Coll de Llauset, amb els pics del Vallibierna i l’Aneto que semblen estar a tocar de la mà. A partir del punt més alt del recorregut, comença el descens fins al Coll de Salines, on el recorregut torna a coincidir amb el de la pujada fins a la meta de Vilaller. A més de la SkyMarathon de 42 km, també es disputarà una versió reduïda en format SkyRace de 21 km amb 1.300 m de desnivell positiu, el recorregut de la qual evita l’ascens fins el Coll de Llaudet. Uns 60 corredors participaran en aquest itinerari més assequible. Les previsions meteorològiques disponibles a dia d’avui auguren un temps assolellat i calorós per diumenge, amb temperatures de fins a 25ºC durant les hores centrals del dia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.