Joan Benoit Samuelson

0
273

Campiona Olímpica i Rècord Mundial de Marató
Joan Benoit Samuelson (16 de maig de 1957, Cape Elizabeth, Maine) va ser la primera campiona olímpica de la marató femenina, en vèncer als Jocs Olímpics de Los Ángeles 1984. Joan Benoit va començar a córrer com una forma de rehabilitació després de fracturar-se una cama mentre esquiava. El 1979, va imposar-se a la Marató de Boston. I, el 1983, va tornar a vèncer a la Marató de Boston, aconseguint un registre de 2 hores 22 minuts i 43 segons, un nou rècord mundial, rècord què casualment havia batut el dia anterior la noruega Grete Waitz a la Marató de Londres. L\’estiu de 1983, Benoit va triomfar als Jocs Panamericans de Caracas a la prova de 3.000 m.l.| I ja als Jocs Olímpics de Los Ángeles 1984, va sorprendre al món en vèncer de forma espectacular a la primera marató olímpica femenina, després de córrer escapada en solitari quasi tota la prova, malgrat l\’elevada calor i la humitat. Va ser el seu millor moment. Un moment extraordinari. El 1985, Benoit va aconseguir el seu últim triomf important, en vèncer a la Marató de Chicago. Després de la seva retirada, Joan Benoit va escriure alguns llibres sobre atletisme i va exercir d\’entrenadora i comentarista esportiva en diversos mitjans del seu país. Actualment viu a Freeport, Maine, al costat del seu marit Scott Samuelson, i és mare de dos fills, Abby i Anders.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.