Mireia Miró i Òscar Roig s’emporten la Cuita el Sol

0
403

El passat dissabte 11 de juny es va disputar la VIII Cuita el Sol, segona prova puntuable del II Campionat de Curses Verticals de la FEEC. La cursa, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida, surt de la població d’Àreu, al Pallars Sobirà, per assolir el cim del Monteixo després de superar 1.680 metres de desnivell en només 5 quilòmetres. A les 15.40 h de la tarda es va donar el tret de sortida de la categoria absoluta femenina, i 20 minuts després la masculina, després de sentir les paraules de presentació de Feliu Izard, el “pare” de la cursa i de l’escriptor Pep Coll, autor del conte que dóna nom a la carrera.| Els 370 participants van enfilar de seguida, després de sortir de la plaça d’Àreu, els forts pendents que els portarien al punt culminant de la cursa vertical, el Monteixo (2.905 m). Pel que fa a la cursa la victòria en categoria absoluta se la va emportar el corredor de la selecció catalana de la FEEC, Òscar Roig (CE Pedala.cat), seguit d\’Aleix Fàbregues (UE sant Joan de les Abadesses) i del francès Christophe Bassons, mentre que en dones, una intractable Mireia Miró (UEC Gràcia) es va endur la victòria rebaixant en 7 minuts l’anterior rècord de la cursa, fins al moment en possessió de Laura Orgué, la segona classificada el dissabte. Completà el podi la també component de la selecció catalana Sílvia Leal (CE Solsonès). Per la seva part, Pere Rullan (CE Madteam), del CTCMC va entrar en una espectacular 13 posició de la general i va ser el primer classificat en la categoria sub-23. La Cuita el Sol també té una categoria reservada als corredors més joves (fins a 18 anys). Aquests van sortir a la mateixa hora que les dones i van recórrer 1.000 m de desnivell, fins al coll de Jaspedill. En aquesta categoria es va imposar en noies Laura Balet (UE Sabadell), del CTEMC i en categoria masculina Xavier Jové, destacant la 5a posició de Nil Corominas (UE Vic), un dels components del CTCMC. Posteriorment, a les 21 h, es va fer l’entrega de premis al poble d’Àreu.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.