Kilian Jornet i Oihana Kortazar imposen la seva llei en Zegama

0
416

L\’atleta del Salomon Santiveri, número u del món, va sumar la seva quarta victòria en Zegama, que aquest any és la segona prova de les Skyrunner World Sèries, amb un temps de 3h.57’
L\’atleta de la selecció basca ha creuat la meta amb si fill *Aimar en braços després de signar un crono de 4h42’
Zegama va congregar de nou a milers d\’espectadors al llarg dels seus 42,195 quilòmetres de recorregut i 5.472 metres de desnivell acumulat
Els favorits no entenen de calor ni de pluja. S\’imposen en qualsevol circumstància. Aquesta vegada va ser la calor el que va assetjar als corredors en la desena edició de la Marató Alpina Zegama Aizkorri però no va trastocar els plans de dos dels atletes que partien com a principals candidats a la victòria: l\’atleta del Salomon Santiveri Kilian Jornet i l\’atleta de la selecció basca Oihana Kortazar. Tots dos van protagonitzar una emotiva arribada a meta: Kilian en llançar un petó al cel en record de la recentment morta corredora Irene Edo i Oihana en creuar la meta victoriosa amb el seu fill Aimar. Aquesta desena edició de la prova és aquest any la segona de les carreres de les Skyrunner World Sèries.| Kilian Jornet ha fet bé els pronòstics i s\’ha imposat en la prova, amb un crono de 3h 57’ 38’’. Kilian ha estat en tot moment molt marcat pels seus contrincants, especialment pel seu company del Salomon Internacional, Tom Owen. “Ha estat una carrera molt dura, com sempre succeeix aquí, però especialment en aquest cas per la forta calor i temperatura. He corregut amb Owens gairebé tota la carrera i hem portat un bon ritme. En els últims quilòmetres he pogut estrènyer i treure-li uns segons. L\’ambient i la gent com sempre succeeix en aquesta prova ha estat impressionant”, ha explicat Kilian. Per la seva banda, Miguel Heras, també del Salomon Santiveri, ha estat capaç de millorar el seu millor temps en aquesta carrera, marcant un crono de 4h 02’ 50’’, que li han valgut per aconseguir la tercera plaça. En categoria femenina, Oihana Kortazar no ha donat opció als seus rivals, liderant la prova en solitari des del principi, i imposant el seu ritme constant que al final ha estat suficient per imposar-se en la prova amb un crono de 4h 42’. “He sortit decideixi a fer la meva carrera, i encara que en alguns trams tenia dubtes de si m\’estava passant de ritme, he aconseguit centrar-me en el meu i arribar la primera a meta”, ha explicat la basca, vencedora per davant de la campiona del món Emmanuela Brizio. Recorregut per quatre dels cims més alts del País Basc La marató Alpina de Zegama proposa un recorregut de mitja muntanya pel massís de Aratz i la Serra del Aizkorri que inclou quatre dels cims més alts de la Comunitat Autònoma Basca (Aratz – Aizkorri – Aketegi i Aitxuri). Des del poble de Zegama, situat a 296 metres d\’altura, es puja a l\’alt de Otzaurte (652 metres) per efectuar, a partir del citat port de muntanya, un recorregut que transita per camins i senderes de muntanya de gran bellesa natural, on es combinen zones d\’arbrat, principalment fagedes, zones *escarpadas de roca viva i pasturatges d\’altura. Es tracta d\’un recorregut molt tècnic i d\’elevada dificultat. X ZEGAMA-AIZKORRI Podi categoria masculina 1º Kilian Jornet (Salomon Santiveri Outdoor) 2ª Tom Owen (Salomon Internacional) 3ª Miguel Heras (Salomon Santiveri Outdoor) Podi categoria femenina 1ª Oihana Kortazar (Selecció Basca) 2ª Emanuela Brizio (Valetudo Team) 3ª Maud Gobert

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.