Continua el regnat de Kilian Jornet a Zegama

0
413

La localitat guipuscoana de Zegama (País Basc) va acollir diumenge 29 de maig la segona cursa de la Copa del Món de Curses de Muntanya de la ISF, en la qual es va imposar el català Kilian Jornet (CP Puigcerdà SE) i la corredora basca Oihana Kortazar.
La flor i nata del panorama internacional es va presentar a la línia de sortida per disputar la Marató de Zegama, una de les curses de muntanya més estimades tant per corredors com per espectadors.| La Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC no va faltar a la cita i es va presentar a la cursa amb els següents corredors: Jessed Hernàndez (AE Diedre), Pere Aurell (AE Diedre), Gabriel Crosas (CE Serragrenyada), Xavi Espiña (CE Guissonenc), Laia Andreu (UE Vic), Núria Picas (AE Diedre) i Ragna Debats (CE Xerta). Un recorregut que recorre l’emblemàtica serra d’Aizkorri, al cor de la comarca del Goierri i que en l’edició d’enguany va estar marcat per les altes temperatures que van haver de patir els corredors. Pel que fa a la cursa, en categoria masculina, el principal favorit, el català Kilian Jornet va mantenir un intens frec a frec amb l’anglès Tom Owens, al qual va superar per menys d’un minut a la linia de meta. Completà el podi Miguel Ángel Heras. Dels nostres representants cal destacar l’excel·lent actuació de Pere Aurell (9è), que va lluitar de valent als darrers quilòmetres per entrar al top ten. Per la seva part, Xavi Espiña, patint rampes durant bona part de la marató, finalitzà en 20a posició; Gabriel Crosas en 49a i Jessed Hernàndez, l’actual subcampió de la Copa del Món, molt lluny del seu millor estat de forma, en la posició 146. En dones, victòria incontestable per Ohiana Kortazar, seguida per la italiana Emanuela Brizio i per la francesa Maud Gobert. Pel que respecte la Selecció Catalana, Laia Andreu, que s’està apropant al seu millor moment de forma, va fer una cursa intel·ligent i va arribar a Zegama en 7a posició. Les altres dues components de la Selecció, Núria Picas i Ragna Debats, ambdues debutants a Zegama, van finalitzar en la 9a i 10 posició respectivament. Picas, lluny del seu millor moment de forma i Debats demostrant que la seva preparació va ben encaminada de cara a la Copa d’Espanya, el seu principal objectiu d’enguany. Finalment volem reiterar el nostre agraïment a l’organització per l’excel·lent tracte rebut. Moltes gràcies per fer possible una cursa inigualable!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.