III Cara Amón Ribagorça Romànica Cursa Vertical

0
364

Didier Zago i Oihana Kortazar, vencedors a la Ribagorça El francès i la basca s’emportan la victòria a la tercera edició de la Cara Amón, rebaixant els rècords tant en categoria masculina com femenina. Èxit organitzatiu al primer test del Camí cap als SkyGames 2012.
21/05/2011 (Barruera, Ribagorça Romànica)- Didier Zago i Oihana Kortazar s’han proclamat vencedors de la tercera edició de la cursa vertical Cara Amón, disputada aquesta tarda a la Ribagorça Romànica. L’atleta francès i la corredora basca, a més, han rebaixat els millors temps d’aquesta cursa vertical, amb sortida a Barruera (1.080 m) i arribada a les Roies del Cardet (2.450 m), primera prova de la Copa d’Espanya de Curses Verticals per Muntanya, també puntuable per a la Copa Catalana de l’especialitat.| Després d’un matí calurós i assolellat a la vall de Boí, els núvols han anat cobrint el cel des del migdia i primeres hores de la tarda, amenaçant amb descarregar en l’horari de la cursa, que tenia la sortida prevista per a les 16:30 hores. L’amenaça, malgrat tot, s’ha quedat en això, ja que la sortida s’ha donat sense pluja, en unes condicions meteorològiques ideals per a la pràctica esportiva. Així les coses, els 350 participants només han hagut de precupar-se de rendir al màxim de les seves possibilitats, en l’exigent itinerari de 4,7 km de distància i 1.370 m de desnivell positiu, amb pendents mitjanes situades al voltant del 30%. La sortida s’ha donat a les 16:30 hores en punt per a dones i juvenils, mentre que les categories absoluta i veterans masculina ha partit quinze minuts més tard. La tendència fortament ascendent del recorregut ha començat des del mateix inici, pels empedrats i històrics carrers de Barruera. Ja als afores del poble, per sender i camí, les posicions s’han començat a decantar, a favor de Didier Zago en categoria masculina, i per a Oihana Kortazar en la femenina. De fet, ja en el primer avituallament (km 2, aprox. 1.700 m), els vencedors finals lideraven la cursa, tot i que en aquells moments anaven seguits de bastant a prop pels catalans Òscar Roig i Laura Orgué, respectivament. En el segon tram de la cursa, el que acumula els desnivells més exigents i on els camins desapareixen a favor dels empinats vessants per camp obert, Zago i Kortazar han consolidat i augmentat el seu avantatge al capdavant. I mentre Orgué mantenia la segona posició, intentant pressionar l’atleta basca, per darrera del francès, el seu compatriota Christophe Bassons encalçava i superava Òscar Roig al segon lloc. Al cim de les Roies del Cardet (2.450 m), els atletes s’han trobat amb una nuvolositat més tancada, fort vent i un fred més intens, que als pocs minuts ha donat pas a les primeres gotes de pluja. Unes condicions que no convidaven a quedar-se allà dat, sinó més aviat a remprendre el descens –ja fora de cursa- de nou fins a Barruera, on al vespre se celebrava un sopar popular i l’acte de lliurament de premis. La III Cara Amón Cursa Vertical ha estat el primer pas del Camí cap als SkyGames 2012, que s’organitzaran a la Ribagorça Romànica. Aquesta prova ha servit com a prova de foc per confirmar l’excel·lent preparació de l’organització de cara a aquells Campionats del Món d’Esports d’Alta Muntanya del mes de juliol de l’any que ve. Abans d’això, però, la Ribagorça Romànica tindrà una altra ocasió per posar-se a prova en el II Vallibierna SkyMarathon i SkyRace, que es disputaran a Vilaller el 3 de juliol i que seran el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya – GP Buff Salomon 2011. Classificacions Sénior masculí: 1. Didier Zago (Selecció Aragonesa) 54:57 2. Christophe Bassons (Salomon) 55:55 3. Òscar Roig (Selecció Catalana) 56:29 4. José Lozano 40:41 5. David López (Running Team-Trangoworld) 40:53 6. Joan Freixa (Selecció Catalana) 41:07 7. Óscar Baeza (La Acebeda-La Granja-Valsain) 41:20 8. Josep Cuadrat (UE Urgellenca) 41:37 9. Raúl Fuentes (Club Hockey Alcalá) 42:09 10. Josep M. Pijuan (Borges Trail AAEET) 41:48 Sénior femení: 1. Oihana Kortazar (Selecció Basca) 1:03:44 2. Laura Orgué (Salomon) 1:04:44 3. Mónica Sáez (Equip Militar) 1:08:01 4. Mònica Ardid (Selecció Catalana) 1:08:47 5. Nuria Domínguez (Running Team Lafuma) 1:09:07 Veterans masculí: 1. Francesc Soler (Selecció Catalana) 1:00:16 2. Salvi Fargas 1:02:35 3. Manuel Martos (Sarrios Zaragoza) 1:03:25 Veterans femení: 1. Àngels Batalla (CEPS) 1:14:58 2. Carme Millán (Maratonians del Segre) 1:15:04 3. Mª José Zazo (Pedriza del Manzanares) 1:16:24

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.