III Cara Amón Ribagorça Romànica Cursa Vertical

0
465

Didier Zago i Oihana Kortazar, vencedors a la Ribagorça El francès i la basca s’emportan la victòria a la tercera edició de la Cara Amón, rebaixant els rècords tant en categoria masculina com femenina. Èxit organitzatiu al primer test del Camí cap als SkyGames 2012.
21/05/2011 (Barruera, Ribagorça Romànica)- Didier Zago i Oihana Kortazar s’han proclamat vencedors de la tercera edició de la cursa vertical Cara Amón, disputada aquesta tarda a la Ribagorça Romànica. L’atleta francès i la corredora basca, a més, han rebaixat els millors temps d’aquesta cursa vertical, amb sortida a Barruera (1.080 m) i arribada a les Roies del Cardet (2.450 m), primera prova de la Copa d’Espanya de Curses Verticals per Muntanya, també puntuable per a la Copa Catalana de l’especialitat.| Després d’un matí calurós i assolellat a la vall de Boí, els núvols han anat cobrint el cel des del migdia i primeres hores de la tarda, amenaçant amb descarregar en l’horari de la cursa, que tenia la sortida prevista per a les 16:30 hores. L’amenaça, malgrat tot, s’ha quedat en això, ja que la sortida s’ha donat sense pluja, en unes condicions meteorològiques ideals per a la pràctica esportiva. Així les coses, els 350 participants només han hagut de precupar-se de rendir al màxim de les seves possibilitats, en l’exigent itinerari de 4,7 km de distància i 1.370 m de desnivell positiu, amb pendents mitjanes situades al voltant del 30%. La sortida s’ha donat a les 16:30 hores en punt per a dones i juvenils, mentre que les categories absoluta i veterans masculina ha partit quinze minuts més tard. La tendència fortament ascendent del recorregut ha començat des del mateix inici, pels empedrats i històrics carrers de Barruera. Ja als afores del poble, per sender i camí, les posicions s’han començat a decantar, a favor de Didier Zago en categoria masculina, i per a Oihana Kortazar en la femenina. De fet, ja en el primer avituallament (km 2, aprox. 1.700 m), els vencedors finals lideraven la cursa, tot i que en aquells moments anaven seguits de bastant a prop pels catalans Òscar Roig i Laura Orgué, respectivament. En el segon tram de la cursa, el que acumula els desnivells més exigents i on els camins desapareixen a favor dels empinats vessants per camp obert, Zago i Kortazar han consolidat i augmentat el seu avantatge al capdavant. I mentre Orgué mantenia la segona posició, intentant pressionar l’atleta basca, per darrera del francès, el seu compatriota Christophe Bassons encalçava i superava Òscar Roig al segon lloc. Al cim de les Roies del Cardet (2.450 m), els atletes s’han trobat amb una nuvolositat més tancada, fort vent i un fred més intens, que als pocs minuts ha donat pas a les primeres gotes de pluja. Unes condicions que no convidaven a quedar-se allà dat, sinó més aviat a remprendre el descens –ja fora de cursa- de nou fins a Barruera, on al vespre se celebrava un sopar popular i l’acte de lliurament de premis. La III Cara Amón Cursa Vertical ha estat el primer pas del Camí cap als SkyGames 2012, que s’organitzaran a la Ribagorça Romànica. Aquesta prova ha servit com a prova de foc per confirmar l’excel·lent preparació de l’organització de cara a aquells Campionats del Món d’Esports d’Alta Muntanya del mes de juliol de l’any que ve. Abans d’això, però, la Ribagorça Romànica tindrà una altra ocasió per posar-se a prova en el II Vallibierna SkyMarathon i SkyRace, que es disputaran a Vilaller el 3 de juliol i que seran el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya – GP Buff Salomon 2011. Classificacions Sénior masculí: 1. Didier Zago (Selecció Aragonesa) 54:57 2. Christophe Bassons (Salomon) 55:55 3. Òscar Roig (Selecció Catalana) 56:29 4. José Lozano 40:41 5. David López (Running Team-Trangoworld) 40:53 6. Joan Freixa (Selecció Catalana) 41:07 7. Óscar Baeza (La Acebeda-La Granja-Valsain) 41:20 8. Josep Cuadrat (UE Urgellenca) 41:37 9. Raúl Fuentes (Club Hockey Alcalá) 42:09 10. Josep M. Pijuan (Borges Trail AAEET) 41:48 Sénior femení: 1. Oihana Kortazar (Selecció Basca) 1:03:44 2. Laura Orgué (Salomon) 1:04:44 3. Mónica Sáez (Equip Militar) 1:08:01 4. Mònica Ardid (Selecció Catalana) 1:08:47 5. Nuria Domínguez (Running Team Lafuma) 1:09:07 Veterans masculí: 1. Francesc Soler (Selecció Catalana) 1:00:16 2. Salvi Fargas 1:02:35 3. Manuel Martos (Sarrios Zaragoza) 1:03:25 Veterans femení: 1. Àngels Batalla (CEPS) 1:14:58 2. Carme Millán (Maratonians del Segre) 1:15:04 3. Mª José Zazo (Pedriza del Manzanares) 1:16:24

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.