XVIII MILLA INTERNACIONAL CIUTAT DE CORNELLÀ GRAN PREMI DIPUTACIÓ DE BARCELONA

0
416

Álvaro Rodríguez, Francisco Roldán, Álvaro Fernández, Felipe Carnicer, Miguel Quesada; Iris Fuentes Pila, Jacqueline Martín, Anna Bové, Lídia Rodríguez o Meritxell Calduch són alguns dels atletes participants a la prestigiosa prova atlètica
Aquest any, i com a valor afegit, la Milla serà també el Campionat de Catalunya de la distancia en les categories absoluta i de veterans tant maculina com femenina | Dissabte 21 de maig Cornellà de Llobregat tornarà a ser l’escenari de la gran festa anual de l’atletisme, LA MILLA INTERNACIONAL CIUTAT DE CORNELLÀ-GP DIPUTACIÓ DE BARCELONA, que enguany arriba a la seva divuitena edició. Una de les manifestacions esportives amb més prestigi a nivell nacional com internacional, on s’aplegaran els atletes espanyols i estrangers més destacats del moment en el mig fons, que garanteixen un gran espectacle. Alhora, la milla cornellanenca combina a la perfecció la vessant més d’elit competitiva amb la de participació popular i per això és oberta a tothom. Aquest esdeveniment esportiu està organitzat pel Cornellà Atlètic i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i l’esponsorització de Caixa Penedès, a més d’altres empreses patrocinadores.| Durant els darrers disset anys, els atletes espanyols i estrangers més destacats s’han donat cita a Cornellà de Llobregat fent de la ciutat una referència per a l’atletisme. Noms com Martín Fiz, Fermín Cacho, Reyes Estévez, Antonio Jiménez Pentinel, Iván Heshko, Maite Martínez, Marta Domínguez o Carla Sacramento han guanyat la prova. Cartell de luxe Els atletes més destacats de la prova masculina seran el vallisoletà Álvaro Rodríguez (Nike Running), tercer en el Campionat d’Espanya de Milla en Ruta 2011, actual record d’Espanya júnior dels 1.500 metres (2005) i campió d’Espanya dels 1.500 metres indoor i a l’aire lliure (2007); així com el malagueny Álvaro Fernández (Cueva de Nerja), campió d’Espanya de la Milla en Ruta del 2009 i campió promesa del 1.500 metres de 1.500 metres en pista coberta en el 2003. Els seus rivals seran, entre d’altres, Felipe Carnicer (Atletismo Intec Zoiti), Francisco Roldán (FC Barcelona) i Miguel Quesada (JA Sabadell). A la prova femenina, la santanderina Iris Fuentes Pila (Atletismo Santutxu), campiona d’Espanya absoluta dels 1.500 metres a l’aire lliure (2007-08) i en pista coberta (2002-2007) surt com a la gran favorita. Les seves rivals seran, principalment, Jacqueline Martín (FC Barcelona), Lídia Rodríguez (Atletismo Santutxu), Anna Bové (FC Barcelona), Ester Guerrero (Bencantil Puerto Alicante) i Meritxell Calduch (FC Barcelona). Reconeixement federatiu La prova ha estat reconeguda i distingida per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme en els darrers anys com una de les millors que s’organitzen a l’Estat. La puntuació es realitza basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l’antiguitat de la prova, el nombre d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants segons les posicions en els rànquings. Campionat de Catalunya de Milla en ruta Com a valor afegit, l’edició d’enguany també serà Campionat de Catalunya de la distància tant en la categoria absoluta com la de veterans –masculí i femení-. Se celebrarà la segona edició de la competició i, sens dubte, serà un bon estímul per a tots aquells atletes que vulguin participar. Cal recordar que Terrassa va acollir la primera edició i els vencedors van ser Jaume Leiva (Club VO2, 4’30’’), en categoria masculina, i Alba Gallardo (CA Manresa, 5’31’’), en la femenina. Una cursa popular La XVIII Milla Internacional Ciutat de Cornellà es dividirà en vuit categories diferents –masculina i femenina a més de la de transplantats i invidents (se celebra per quart any consecutiu). L’organització, que té previst la participació de més de 900 atletes, vol que la prova no sigui només competitiva amb les dues proves internacionals sinó alhora tingui un valor popular i de participació de la ciutadania, i per això està oberta a tothom. La distància establerta serà diferent en funció de l’edat dels participants. Les infantils femenines seran les qui obriran la Milla a les 17.00 h fins arribar a les 18.15 h, on es disputarà el Campionat de Catalunya absolut femení i masculí (serà transmès pel Canal 33). Posteriorment, a les 19.30 hores, se celebrarà el Campionat de Catalunya de veterans. La categoria absolut masculí popular tancarà a les 20.40 h l’edició d’aquest any. L’escenari i rècords L’escenari-circuit de la XVIII Milla Inter¬na¬cional –homologat i certificat pel Col•legi de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme- tornarà a ser a l\’avinguda de la República Argentina. Un lloc ideal perquè es puguin aconseguir excel•lents marques en totes les categories i poder batre el rècord de la prova internacional. Cal recordar que Reyes Estévez és l’actual posseïdor del millor registre en les disset edicions que s’han celebrat amb un temps de 4’07’’ (2002), mentre que en categoria femenina l’actual rècord el va aconseguir Núria Fernández, també l’any 2002, amb un registre de 4’44’’. Web, facebook i twitter La prova atlètica torna a tenir una web pròpia (www.lamilladecornella.cat). En el portal hi ha una àmplia informació de la prova atlètica: formulari d’inscripció, el Racó de l’Atleta (pla d’entrenament, nutrició, equipament, lesions, etc), àlbum de fotos, la milla TV (es podran veure totes les curses al poc temps de la seva finalització), el Joc de la Milla (un joc d’entreteniment), resultats, patrocinadors, notes de premsa i descàrregues (fons de pantalla, el tríptic, pòster, etc). Una excel•lent eina per tots aquells que vulguin estar al dia de la prova més important del calendari nacional. A més, la Milla desposa de facebook i twitter per participar en les dues xarxes socials. Inscripcions Ja es poden formalitzar les inscripcions en les diferents categories. Els punts d’inscripcions són els següents: Cornellà Atlètic (Estadi Municipal), J’Arribu (Marcelino Menéndez Pelayo, 2) i al departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà (tel. 933775454). Les inscripcions es podran fer per internet (www.lamilladecornella.cat). S’admeten inscripcions el mateix dia fins a 30 minuts abans de la prova. Es obligatori portar equipació esportiva i acreditar l’edat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.