UNA CURSA DE RÈCORDS

0
458

La 11a edició del Quart i Mitja Marató de Tàrrega-4t memorial Eduard Garcia Piqué ha superat el nombre de participants de l’edició anterior, amb més de 900 corredors inscrits. Els dos guanyadors absoluts de la cursa baten els rècords del Quart i de la Mitja Marató de la ciutat de Tàrrega.
Més de 900 corredors han compartit la passió per córrer aquest passat diumenge dia 8 de maig a la capital de l’Urgell. La cursa que enguany estrenava canvi d’ubicació, ara a la zona esportiva del reguer, ha fet una vegada més un salt de qualitat per convertir-se en la referència de les curses de fons de ponent i del territori català.| Amb un 60 % d’inscrits més que en l’edició del 2010, l’organització ha donat la benvinguda amb il.lusió als corrredors vinguts de tot el territori. La nit de dissabte va ser plujosa, però les inclemències metereològiques no van espantar ni als organitzadors, el club d’atletisme 100×100 fondistes de Tàrrega, ni als més de 900 corredors que van prendre sortida a la cursa. A les 9,30 del matí els trabucaires de Cervera, acompanyats dels capgrossos locals Pio, Guantxo i Rosalia, van donar el tret de sortida des del passeig de Joan Brosssa de Tàrrega, nou espai d’ubicació de la cursa per acollir el gran nombre de participants i donar un millor servei i atenció a tots els corredors. El traçat del recorregut els portà per un circuit urbà de Tàrrega, per la localitat veïna de Vilagrassa, i retorn a la capital de l’Urgell per punts emblemàtics de la ciutat: convent de Fàtima, la renovada avinguda de Catalunya, gir a la plaça del Pati i descens vertiginós fins al carrer de Joan Brossa, per enfilar la recta d’arribada del Quart de Marató. Els participants que corrien la distància de la Mitja Marató van efectuar el seu pas per l’arribada per continuar posteriorment fins al poble del Talladell, que s’incorporà al recorregut de la cursa, i girar finalment en direcció a la línia d’arribada a l’alçada del terme de Fonolleres. Durant tot el recorregut els atletes també van poder gaudir de les zones humides, uns punts de pulverització de petites particules d’aigua, per pal.liar la calor. A més de zones musicals, que amb col.laboració de Radio Tàrrega, ofereien al seu pas per diferents punts del recorregut música especialitzada de 4 programes centrats en diverses tendències: kandy pop (musica pop independent), Cul de Sac (rock en català), Balades per a sords (rock alternatiu) i barra lliure (música de ball). Els corredors també van poder gaudir del ritme de la batucada local Youngers, que estava situada al Pati. Un cop creuada la línia d’arribada, els atletes van poder gaudir dels serveis que ofereix la cursa de Tàrrega als seus participants: coc de Tàrrega, granissat de llimona, coca artesana amb xocolata, piscina de gel rehabilitadora, avituallament isotònic, fruita de l’Urgell….previament els corredors a la recollida del seu pitrall, van rebre el lot de productes obsequi de la cursa, com ara un Buff de disseny exclusiu de la cursa, una ampolla de vi blanc de l’Olivera i galetes del Gat del Rosal. A l’entrega de trofeus hi van asisitir les autoritats locals de Tàrrega, Vilagrassa i el Talladell, així com també l’atleta olímpica, plusmarquista de 300 m. obstacles i subcampiona d’Europa de Cross, Rosa M. Morato. Els guanyadors absoluts masculins, tant del Quart com de la Mitja Marató, van batre els rècords del circuit. Pol Guillen, del FC Barcelona, superà en cinc segons el rècord que ostentava ell mateix, establint una nova marca amb 32:30. La victoria femenina dels 10,5 km va ser per Eva Ribalta Ferrer, del club triatló Lleida. Pel que fa la distància de la Mitja Marató, l’atleta del C.A. Montornés, Otmane Btaimi, va aturar el crono en 1h 8 minuts i 5 segons, rebaixant l’anterior rècord en més de 2 minuts. La victoria en dones va ser per la corredora local Judit Batalla, del Club d’Atletisme 100×100 Fondistes de Tàrrega, amb 1 h 33 minuts i 5 segons. Els corredor més veterans van ser Jose Ignacio Piñol, atleta provinent d’Andorra amb 76 anys, i Merce Vila, del C.A. Xafatolls de Mollerussa amb 58 anys. Mentre que els més joves van ser Sandra Verdes, amb només 9 anys i Daniel Mañanet, amb 10 anys. Cal destacar la participació de més d’una vintena de corredors que han asistit al curs d’iniciació a l’atletisme Tu pots!!! i que han debutat a la cursa d’enguany. Un cop finalitzada la cursa s’obre el termini per participar al Concurs Fotogràfic Fes la foto, corre !, les bases del qual es poden trobar al web dels fondistes de Tàrrega. L’any vinent Tàrrega tornarà a correr!!!!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.