XXVII Milla Sagrada Família – V Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

0
419

Un cartell de luxe amb Juan Carlos Higuero, Arturo Casado, Manuel Olmedo, Natàlia Rodríguez i Frehiwat Goshu
El dimarts 3 de maig es van tancar les inscripcions en assolir-se els 2.000 dorsals
La cursa recupera el recorregut habitual al voltant del temple de la Sagrada Família
La 27a edició de la Milla Sagrada Família – 5è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, organitzada per la Fundació Claror, s’ha presentat aquest matí a les 12 hores a la seu del Districte de l’Eixample. En l’acte s’han donat a conèixer els atletes que correran les sèries professionals de la cursa d’entre els que destaquen Juan Carlos Higuero, Arturo Casado, Manuel Olmedo, Natàlia Rodríguez iFrehiwat Goshu.
La cursa atlètica, de 1.609 metres, se celebra diumenge 8 de maig i aquest cop recupera el seu recorregut tradicional al voltant del temple de la Sagrada Família. En el circuit d’enguany, Se surt del carrer Mallorca (entre Marina i Sardenya), es puja per Sicília, es gira per Provença, es baixa per Lepant i es torna a passar pel carrer Mallorca i, per tant, per la línia de sortida, i se segueix altre cop el recorregut per Sicília i Provença. La línia d\’arribada està situada a Provença entre Sardenya i Marina. | Una de les peculiaritats de la Milla és que combina el vessant popular –amb dotze sèries des de benjamins a veterans- amb el vessant professional ja que les dues sèries del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona apleguen una vintena d’atletes de l’elit nacional i internacional de l’atletisme. La Milla, una cursa emblemàtica El regidor del Districte de l\’Eixample, Ramon Nicolau, ha volgut destacar que “La Milla és un acte que per ser tradicional no deixa de ser esperat en el marc de la festa major de la Sagrada Família i no pot faltar en el seu programa, per això des de l’any 1985 és protagonista i, tot i que ha anat canviat de recorregut, des de fa uns anys ja té el circuit tipificat al rovell de l’ou del barri, al voltant de les places Gaudí i Sagrada Família”. Nicolau també ha explicat que “És una activitat fortament consolidada i els 2.000 corredors inscrits és una mostra de la potència i de l’acceptació que té al barri aquesta activitat”. El Regidor també ha reconegut que des del punt de vista cívic i ciutadà és una activitat molt enriquidora i emblemàtica. “La Milla té un gran component d’activitat col·lectiva, social i cívica”. Finalment ha indicat que “ens satisfà molt que la Milla segueixi en el calendari amb aquesta força i que els atletes que hi participen repeteixin”. Pere Alcober, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona va destacar sobre la cursa en la seva intervenció que “és la Milla de Barcelona,no només és un programa d’elit que fa que la Milla sigui considerada de primer nivell sinó que, sobretot, més que una prova és una festa durant tot el matí vinculada a l’atletisme i per a totes les edats” Una cursa consolidada i de prestigi La directora de la Milla, Núria Borràs, ha anunciat que “aquest any, com en els últims anys, hem tancat inscripcions abans d’hora i això ens satisfà molt perquè és el primer any que hem fet inscripcions exclusivament per Internet i això no ha generat cap problema, fins i tot els participants s’han anticipat a l’hora d’inscriure’s”. A més ha assenyalat que “ens satisfà molt que sigui considerada la Milla de Barcelona i per a nosaltres és un orgull tenir aquest renom a nivell de ciutat””. En referència al cartell de les sèries professionals de la Milla, Borràs ha explicat que “Alex Rodríguez i Oriol Bonet són els representants d’un futur que ja comença a consolidar-se, són atletes de casa amb una progressió a nivell nacional i que esperem que aviat tinguin també projecció internacional. Ells conjuntament amb atletes de renom internacional com Juan Carlos Higuero, Arturo Casado, Manuel Olmedo i Luis Alberto Marco configuren les sèries d’elit que combinen com sempre atletes consolidats amb atletes que comencen a despuntar”. En representació dels atletes professionals van assistir a l’acte Àlex Rodríguez i Oriol Bonet. Tots dos van coincidir a felicitar l’organització per l’alt nivell del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Àlex Rodríguez ha explicat que “intentem ser les joves promeses i sempre és un plaer poder córrer amb atletes d’aquest renom”. També va voler reconèixer l’aportació dels ciutadans anònims ja que “realment qui fa la Milla de veritat són les carreres de les categories inferiors, sense ells això no tindria tant de sentit”. Oriol Bonet ha comentat per la seva part que “la llista d’inscrits cada any se supera perquè en l’edició passada ja era boníssima i enguany hi ha tres referències dels 1.500m a nivell estatal i europeu com són Higuero, Casado i Olmedo, i també atletes com Luis Alberto Marco que en els 800m també està a dalt de tot”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.