Curses d\’ultraresistència per muntanya

0
410

L’Ultra Trail Barcelona inicia la I Lliga Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya
El dissabte 14 de maig es donarà el tret de sortida a la I Lliga Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC amb la disputa del I Ultra Trail de Barcelona (UTBCN).
El Centre Excursionista Torrellenc, el Centre Excursionista de Begues i el Centre Excursionista de Sitges organitzaran aquesta prova en majúscules, amb un recorregut de 110 km i 4.500 m de desnivell positiu acumulat. També hi haurà la possibilitat de participar en un Trail de 70 km i 2.700 m de desnivell positiu. El temps màxim per finalitzar ambdues curses és de 24 hores.| La sortida i arribada d\’ambdues curses serà a les 7 h del matí des de l’emblemàtica Plaça del Baluard (enfront de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla) de la població de Sitges, travessant, a la sortida, el port d’Aiguadolç per enfilar-se dins el Parc del Garraf pel GR-92 i, a l’arribada, la platja i el passeig marítim de Sitges. El recorregut de l\’UTBCN tindrà forma de 8 amb doble pas per la població de Begues al km 33 i al km 63. El primer tram, de Sitges a Begues, amb una distància de 33 km i 1.400 m de desnivell és el més tècnic, amb corriols de roques calcàries i el característic margalló del Parc del Garraf. El segon tram és el de més desnivell: surt de Begues, passa pel terme de Torrelles de Llobregat i retorna a Begues desprès de 30 km i 1.500 m de desnivell, seguint corriols i camins envoltats de roures i alzines. Aquest segon bucle només el realitzaran els corredors de l’Ultra Trail. El tercer tram de Begues a Sitges és el més suau i còmode amb una distància de 44 kms i 1300m D+ que travessa vinyes i rieres, arriba a Sant Pere de Ribes, per la Riera de Jafre, per seguir fins a Sitges. Per tal de vetllar per la seguretat dels corredors, s’establiran temps de tall al doble pas per Begues. Aquells participants del UTBCN que no superin el primer temps de tall a Begues seran desviats a realitzar el recorregut del TBCN. Aquells corredors que tot i que passin el primer tall horari, desitgin per circumstàncies personals no continuar l\’UTBCN, se’ls permetrà canviar al TBCN i classificaran per aquesta, previ avís a l’organització a Begues. L’organització proveirà d’avituallaments sòlids i líquids durant el recorregut de les dues curses aproximadament cada 15-20km i controls de pas cada 10km segons permeti el terreny. Les inscripcions ja estan obertes al web de la cursa, amb un límit de participants de 400 corredors.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.