Leiva busca un 2h13\’ en Rotterdam

0
420

Està molt motivat. Jaume Leiva, 27 anys, terrasense, ja descansa pensant en la cita del diumenge en la marató de Rotterdam. Dissabte va completar la seva última sessió seriosa d\’entrenament. \”Vaig fer 5 quilòmetres en 3:50 per començar i vaig seguir després amb 21 quilòmetres en progressió, arrencant en 3:20 i acabant en 2:48. Vaig fer els 21 quilòmetres en 1h06:40, totalment solament\”. | Està amb molta confiança, amb ganes de millorar els 2h15:28 que va assenyalar a Berlín al setembre. \”Amb 2h14\’ estaria content, però busco una mica millor. He fet més quilòmetres que l\’any passat i més qualitat. M\’agradaria passar la mitjana en 1h06:30 i buscar un crono de 2h13:30 o per aquí\” assenyala, motivat. Leiva és un maratonista de pocs quilòmetres. L\’any passat es va presentar a Berlín amb mitjanes de 125 quilòmetres. Però ha canviat. \”Aquest any he ficat una mitjana de 155 quilòmetres i un màxim de 188 en la setmana de més càrrega\”. La seva millor sessió? \”Un dia vaig fer 3×6.000 metres en 18:04, 17:55 i 17:50. Entre mitjanes ficava 500 metres a ritme de 3:50\”. En la Marató de Barcelona va fer de llebre de Marc Roig fins a la mitja marató però va decidir seguir i es va baixar en el quilòmetre 30. \”Vaig ser a ritme de 3:13, però parlant i agafant aigua i això\”. Un crono de 2h13\’ són paraules majors. I Jaume sap perfectament el que això significa. \”No descarto acudir al Mundial. Aquest és el gran objectiu de la meva vida: ser internacional\”. Leiva creu que Chema, Rafa i Villalobos són fixos per a Corea. \”La resta ens ho hem de guanyar\”. Demà dilluns comença la seva dieta per a la carrera. \”Vaig a fer tres dies de proteïna. M\’ho va recomanar Bartolomé Serrano [atleta de 2h12\’ en marató] i m\’ha anat bé. Encara que la torrada dels matins, amb mantega i mel, no la vaig a eliminar\”. 40,8 de hematocrit
Leiva, que pesa 66,5 quilos (1,83 d\’alçada), no coneix el seu consum màxim d\’oxigen. Sí sap que camina baix de hematocrit. \”Tenia 40,8 en l\’última anàlisi i 12,9 d\’hemoglobina. Però és normal quan entrenes fort. Estic prenent ferro (ferrogradumet amb ac. Fólic) i vitamina C. També prenc l\’isotònic Vitargo, amb carbohidrats, durant i després d\’entrenar\”. Al contrari que els grans, Jaume treballa diàriament. De dos de la tarda a deu de la nit. Per això els seus cronos tenen un mèrit enorme. Li pregunto per la \’operació Llebrer\’ i la lluita contra el dopatge. \”Jo espero que s\’arribi fins al fons i s\’aclareixi tota la veritat.Crec que la majoria de l\’elit de l\’atletisme espanyol va neta, però també crec que les sancions han de ser més dures. El de Bezabeh és increïble, si ell mateix va confessar que s\’estava dopant… ho va donar a la mà\”. Li dic que es mulli. Qui serà el millor espanyol a Corea? I no dubta: \”Pablo Villalobos. Està en una progressió molt bona. A Rafa no ho veig tan ben i Chema té ja el factor de l\’edat en contra seva, encara que és molt regular\”. Acaba Leiva amb sol·licituds i agraïments. \”M\’agradaria fer-me un dia una prova d\’esforç i analítiques gratis. I vull tenir un agraïment especial per a Domingo López, el meu entrenador, i Bartolomé Serrano, el meu massatgista\”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.