Marató de Barcelona 2011

0
447

La Marató de Barcelona es consolida com la més ràpida de l’ Estat. El kenyà Levi Omari Matebo s\’imposa amb una marca de 2h.07 \’31, la quarta millor del món aquest any i només un segon per sobre del rècord que en la passada edició va establir el seu compatriota Jackson Kotut.   Els 15.075 inscrits i 13.062 sortits estableixen un nou rècord de participació per a una prova que va reafirmar la seva condició d\’internacional amb corredors procedents d\’uns 40 països. | El kenyà Levi Omari Matebo, amb un crono de 2h.07\’31\”, s’ha proclamat aquest matí guanyador de la 33ª Marató de Barcelona, que s’ha consolidat com la més ràpida d\’Espanya i una de les millors d\’Europa en repetir per segon any consecutiu una marca d\’impacte internacional, quarta del món en aquest 2011 i només un segon superior al rècord de la prova que l\’any passat va establir el seu compatriota Jackson Kotut. A la marca esportiva cal unir un nou rècord de participació amb 15.075 inscrits, dels quals n’han sortit 13.062, així com la resposta de la ciutat, amb milers de persones animant el pas dels corredors pels carrers.   Matebo, de 21 anys i que va ser tercer ara fa un mes a la Mitja Marató de Barcelona, ha rebaixat en més de quatre minuts la seva marca personal (2h.12\’06\”) i ha avantatjat en 2’24\” el seu compatriota Joseph Kimeli Langat, segon amb 2h.10\’05\”, i en 3\’12\” al també kenyà Josephat Yego, tercer amb 2h.10\’44\”, mentre que l\’andorrà Toni Bernadó, vuitè amb 2h.17\’19”, ha precedit a la meta el santpolenc Marc Roig, primer català i espanyol amb 2h.18\’08\”. En categoria femenina, la guanyadora ha estat la sueca Josephine Ambjörnsson, amb 2h.45\’31\”, per davant de la madrilenya Nuria Prieto, segona amb 2h.56 \’59\”.   Tot i l\’absència en bloc dels corredors etíops, que han tingut problemes amb els visats i no han arribat finalment a Barcelona, la cursa ha estat molt ràpida des del principi a conseqüència del fort ritme que han imposat les llebres, els kenyans Nicholas Korir, Edwin Kipyego i Mark Tanui i el qatarià Gamal Belal Salem, que han passat el km. 10 amb un temps de somni (29\’02 \”) arrossegant darrere seu tots els favorits. El grup, format per 11 corredors, s’ha mantingut compacte fins la mitja marató, que s’ha passat a 1h.02\’59\” amb Kipyego instal·lat a la primera plaça, un minut per sota de la marca de la passada edició. Al quilòmetre 30 encara hi havia vuit corredors davant i en el 31 ha estat quan s’ha trencat definitivament la cursa en marxar per davant Matebo. El seu pas pel km. 35 (1h.45\’00\”) feia somiar en un nou rècord de la prova, però els darrers quilòmetres s’han fet molt durs i al final se li ha escapat el rècord per només un segon.   En categoria femenina, l\’absència de les tres corredores etíops que havien d\’atacar el rècord de la palentina Ana Isabel Alonso (2h.30\’05\”) ha estat decisiva i, encara que durant els primers quilòmetres ha estat la britànica Martha Hall la que ocupava la primera plaça, al final la victòria ha estat per a la sueca Josephine Ambjörnssson amb 2h.45\’31\”. Núria Prieto, de Getafe, ha estat segona amb 2h.56\’59\” seguida per Hall, tercera amb 2h.57 \’51\”, mentre que la catalana Rosa Espachs, sisena amb 3h.00\’24\”, ha estat la primera espanyola a la meta. La resposta de la ciutat va ser l\’altre èxit de la cursa, ja que van ser milers les persones que van presenciar la carrera en un circuit molt turístic que va passar per la majoria dels districtes de la ciutat i va atreure a molts corredors estrangers (el 45% els inscrits) per a una carrera que s\’ha consolidat com un referent internacional amb participants procedents de més de 40 països.   LEVI OMARI/Guanyador/Dorsal nº8/2::07:31/KENYA: “ Ara mateix em sento molt feliç. He fet la millor marca personal que tenia fina ara en 2:12:06 a la Rochelle. Aquesta ha estat la meva tercera Marató, després de la Rochelle i Brussel·les, així que haver guanyat és una molt bona notícia.”   JOSEPH KIMELI/2n classificat/Dorsal Nº4 /2:10:05/ KENYA: “Estic molt content , és la segona vegada que corro a la Marató de Barcelona i a més a més he aconseguit batre la meva millor marca personal. Realment el circuit és ràpid i he fet una bona cursa”.   JOSEPHAT YEGO /3r classificat/Dorsal nº17/2:10:44/KENYA: “ M’he sentit molt bé des del començament de la cursa. Era la primera vegada que corria la Marató de Barcelona, després d’haver estat entre d’altres maratons a Istanbul, quedar segon aquí representa una gran alegria per mi”.   MARC ROIG/ 9è/1er català/ 2:18:05: “He fet la meva millor marca. Estic molt content per haver-ho aconseguit tot i que esperava rebaixar una mica més el temps. He estat les últimes 5 setmanes entrenant a Kenya i potser he forçat massa, avui em notava els peus molt tocats però he aconseguit el meu objectiu”.   JOSEPHINE AMBJÖRNSSON/ 1ª DONA/ nº1502/ 2:45:31: “ L’any passat vaig córrer per primera vegada la Marató de Barcelona i em vaig enamorar de la ciutat, és preciosa. Així que aquest any he tornat i he guanyat amb un temps de 2:47:51, millorant la marca de l’any passat que tenia en 2:53. Encara no em puc creure que hagi guanyat, això és fantàstic, estimo aquesta ciutat.”   NÚRIA PRIETO/ nº 5315/ 2na DONA: “És la primera vegada que corria una Marató, aquesta cursa a Barcelona és fantàstica, no té res a veure ambX altres curses. Els carrers eren plens de gent animant. Ha estat fantàstic, l’organització i els ciutadans s’han bolcat amb aquesta cursa.”     JORDI HEREU, Alcalde de Barcelona: “La ciutat s’ha bolcat amb la Marató. La progressió esportiva i organitzativa  de la cursa ha estat espectacular els últims anys. Vull felicitar als ciutadans ja que han sortit als carrers i han animat als corredors.” 

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.