LA MARATÓ DE BARCELONA CONTINUA AMB LA SEVA CURSA IMPARABLE

0
495

15.075 corredors, un 23,4% més que l\’any passat, participaran aquest proper diumenge en la seva 33ª edició
El reclam turístic de la ciutat segueix atraient els estrangers, un 43,5% del total d\’inscrits, i augmenten els de casa, que són un 56,5%, un 75% d\’ells catalans
El Gran Hotel Havana de Barcelona ha estat avui l\’escenari de l\’acte de presentació de la 33a edició de la Marató de Barcelona, que aquest proper diumenge, dia 6 de març, tornarà a batre un rècord de participació amb 15.075 corredors inscrits. L\’espectacular xifra final supera en un 23,4% els 12.211 inscrits que hi va haver en la passada edició i triplica els 4.425 del 2006, any en què es va estrenar la nova etapa liderada per l\’Ajuntament de Barcelona amb l\’organització executiva de RPM Racing i ASO.| Gràcies a l’èxit organitzatiu de les darreres edicions de la Marató de Barcelona juntament amb el gran atractiu de la ciutat, la Marató de Barcelona ha tingut molta acceptació entre els corredors estrangers, que són el 43,5% del total d\’inscrits, i ha augmentat la participació dels espanyols que aquest any ha arribat fins el 56,5%, un 75% d\’ells catalans. Joan Porcar, conseller delegat de RPM Racing, s\’ha felicitat per aquestes xifres, però ha assegurat que \”a més de quantitat, volem que la Marató tingui qualitat\”. En el seu parlament, Porcar ha volgut remarcar el difícil que és organitzar una cursa \”que mou a unes 4.200 persones en la seva organització, el que significa una ràtio d\’una persona per cada tres corredors\”. Joël Lainé, director de la Marató de París, ha ressaltat l\’espectacular progressió que la Marató Barcelona ha tingut en nombre de participants i ha assegurat que \”el nostre acord amb l\’Ajuntament de Barcelona té vigència fins el 2013, any en què esperem arribar, com a mínim , als 20.000 corredors\”. Aquest objectiu l\’ha corroborat Pere Alcober, Delegat d\’Esports de l\’Ajuntament de Barcelona, que ha manifestat que \”per fi hem aconseguit l\’objectiu que volíem, que era que Barcelona tingués la gran marató que es mereixia la ciutat i tenim la satisfacció d\’haver fet bé la nostra feina gràcies a que tots hem remat en la mateixa direcció\”. Alcober ha ressaltat també la cada vegada major implicació dels ciutadans amb la Marató (hi ha 40 punts d\’animació repartits per tot el recorregut) i ha demanat una vegada més la seva complicitat. \”Els ciutadans no han de patir la Marató sinó gaudir amb ella i crec que és una cosa que hem aconseguit\”. La mateixa satisfacció han expressat els dos patrocinadors principals de l\’esdeveniment, Mizuno i La Caixa. \”Fa tres anys vam entrar en un gran equip amb l\’objectiu de convertir la Marató en un referent a l\’estat espanyol i obrir-nos a l\’estranger i ho hem aconseguit\”, ha indicat Silvia Blanch, directora general d\’Vilella Sports, distribuïdora de Mizuno a Espanya. \”Ser companys de viatge de la marca Barcelona és un orgull per a la nostra empresa, que sempre ha estat al costat d\’aquesta cursa\”, ha assegurat per la seva banda Alfred Bustillo, director de comunicació i patrocinis de La Caixa. En el terreny esportiu, després que l\’any passat el kenyà Jackson Kotut batés el rècord absolut de la prova amb 2h07\’30\”, la millor marca aconseguida mai en territori espanyol, en aquesta edició s\’intentarà fer el mateix amb el rècord femení, que la palentina Ana Isabel Alonso té amb 2h30\’05\” des de 1998. Per a intentar-ho, torna la guanyadora de l\’any passat, l\’etíop Debole Wudnesh, que té una millor marca de 2h30\’56\” i el 2009 va fer 2h31\’50\” a Barcelona, i que tindrà la competència de dos compatriotes (Desta Girma i Admisu Zelalem). A més, les dones tindran dues llebres de luxe com és el triatleta Marcel Zamora i el marroquí que viu a Catalunya Otmane Btaimi. Pel que fa als homes, destaca la presència de l’ etíop Teshome Gelana, que l\’any passat va guanyar la Marató de Houston i que acredita una marca de 2h07\’37\”, molt a prop de la que l\’any passat li va donar la victòria a Jackson Kotut. Amb ell hi haurà un compacte grup d\’atletes etíops i kenyans, la majoria molt joves, i unes llebres que intentaran passar la mitja marató en 1h04”. En un segon grup, també amb les seves llebres, destaca la participació de l\’andorrà Toni Bernadó i el català Marc Roig. L\’Expo Sports, que aquest any incorporarà una nova zona de triatló, serà la gran protagonista dels dies previs a la cursa al Palau número 6 de la Fira de Barcelona amb una oferta de més de 100 estands d\’empreses relacionades amb el món del running . L\’Expo Sports, que romandrà oberta el divendres i el dissabte de 10.00 a 20.00 hores, centralitzarà tots els serveis per als corredors i serà l\’escenari, entre altres actes, de conferències sobre esport i salut, la Pasta Party o la sortida de la Breakfast Run, cursa de 5 kms per als inscrits a la Marató que se celebrarà el dissabte dia 5 a partir de les 9.30 hores.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.