MARATÓ DE BARCELONA, LA FÓRMULA 1 DE L’ATLETISME

0
2043

A falta de cinc dies pel tancament del termini, més de 15.000 corredors ja s’han inscrit a la Marató de Barcelona, que tornarà a batre rècords de participació
La cursa, que se celebrarà el 6 de març, tindrà finalment dues sortides, una per a atletes d’elit i federats i una altra per a corredors populars, segons un acord amb la Federació Espanyola d’Atletisme
La Marató de Barcelona batrà el proper diumenge dia 6 de març un nou i espectacular rècord de participació amb prop de 15.000 atletes, segons s’ha fet avui públic en la presentació de la cursa que ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona en un acte que ha estat presidit pel seu delegat d’Esports, Pere Alcober, i que també ha comptat amb la presència de Jaume Alguersuari, president del grup Alesport, i Bep Solé, director esportiu de la cursa.| La xifra de 14.000 inscrits es va superar dimarts, a cinc dies del tancament del termini, la qual cosa representa més d’ un 22% més dels 12.211 que ho van fer en el mateix dia en la darrera edició. “Volíem una gran marató europea i amb aquestes xifres ja la tenim”, ha dit Pere Alcober, que ha destacat el fet que “mantenim gairebé el nombre de corredors estrangers, un 45,60% i augmentem els locals, que són un 54,40%, el 75% d’ells catalans”. Jaume Alguersuari, que ha parlat en nom de l’empresa organitzadora, RPM Racing-ASO, ha utilitzat un símil molt gràfic per a qualificar la importància de la Marató de Barcelona. “Quan fa sis anys vam agafar la Marató teníem un objectiu molt clar, que era convertir-la en una marató europea de nivell i amb imatge de marca. I amb gairebé 15.000 corredors a la sortida ja ho hem aconseguit. La Marató és la Fórmula 1 de l’atletisme i aquest és el missatge que han de rebre els ciutadans”, ha dit Alguersuari. “La nostra companyia ha estat només una eina, i el motor, l’Ajuntament”, ha afegit. Bep Solé, per la seva banda, ha explicat alguns detalls de l’organització de la cursa com l’ampliació de la Expo Marató, que ara es dirà Expo Sports i inclourà una zona de triatló, i ha fet incidència en el posicionament actual que té la Marató de Barcelona. “El 2010 va ser la vuitena marató més ràpida d’Europa i la dotzena del món pel que fa a la marca del guanyador i la setena del continent en nombre d’ arribats a meta”, ha explicat Solé, que també ha informat que el circuit, amb sortida i arribada a l’avinguda Reina Maria Cristina, “serà el mateix que l’any passat amb petites modificacions obligades per les obres que hi ha a la plaça Espanya que ens obliguen a passar pel darrere de la plaça de braus de les Arenes i baixar per Vilamarí per anar a buscar la Gran Via”. Pere Alcober també ha explicat que hi ha hagut negociacions de darrera hora amb la Federació Espanyola d’Atletisme perquè la Marató de Barcelona no sigui exclosa del calendari estatal de curses per no complir la normativa del Carnet Corredor. “Per poder estar en el seu calendari, la Federació Espanyola ens exigeix que els passem la base de dades de tots els corredors per a donar-los d’alta obligatòriament al Carnet Corredor i això l’Ajuntament ja ha dit repetidament que no ho pot fer perquè les dades que ens confien són confidencials”, ha dit el delegat d’Esports, que ha informat d’un principi d’acord amb la RFEA per a fer dues sortides, una per a atletes d’elit i federats i una altra uns minuts després per a corredors populars. “Amb la Marató de Barcelona no hi podrà ningú perquè és un actiu dels corredors, i tampoc no volem trencar amb la filosofia de tenir atletes d’elit i populars en una mateixa cursa. Però si per poder-ho fer hem de tenir dues sortides diferenciades ho farem. Ara, el que no farem mai és donar a la federació unes dades que els atletes ens han confiat només a nosaltres”, ha afirmat Alcober. La 33a edició de la Marató de Barcelona se celebrarà el dia 6 de març a partir de les 8.30 hores del matí en un circuit totalment urbà i de gran interès turístic i el seu termini d’inscripció acabarà aquest proper diumenge, 20 de febrer, a les 23.59 hores (www.maratobarcelona.es).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.