El marroquí Abderrahim El Jaafari, guanya la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà

0
432

El podi absolut l’han completat Samir Ait Bouychamane i Fernando Rei,mentre que en dones, la guanyadora ha estat la corredora del CA Sant Boi, Raquel Parrado
Resultats – Championchip.
El marroquí Abderrahim el Jaafari, del Medilas Lleida, ha estat el vencedor de la setzena edició de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà Gran Premi Diputació de Barcelona. El Jaafari ha creuat la línia d’arribada amb un temps d’1:05:56 (a més de tres minuts del rècord de la prova que continua a mans de Nacho Cáceres amb 1:02:47), el mateix crono que el segon classificat el també marroquí Samir Ait Bouychamane. Tots dos han mantingut una aferrissada lluita durant tot el recorregut que s’ha resolt en un sprint a l’Estadi Municipal la Bòbila:, tal i com ha destacat El Jaafari:“Ha estat una cursa molt complicada, que no s’ha decidit fins a l’últim metre”.| El tercer classificat ha estat Fernando Rey, del Club Atl. Toledo, amb un temps d’1:06:53 que no l’ha satisfet del tot: “M’ha sortit una mica pitjor del que preveia però no tinc excusa perquè el dia ha estat perfecte, amb un bon clima i un recorregut immillorable, totalment favorable per fer una bona marca”, ha explicat. Un recorregut que ha incorporat novetats respecte les passades convocatòries, amb inici a l’avinguda Joan Carles I, un tram pel passeig Marítim i un traçat final molt més urbà, cosa que Fernando Rey també ha volgut destacar: “Tenir el suport del públic en la part final de la cursa és una ajuda extra per als atletes quan més la necessitem”. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Raquel Parrado del Sant Boi amb 1:22.17, molt lluny del rècord de la cursa establert l’any 2008 per Tigst Tufa amb 1:10:26. Parrado ha valorat positivament la seva participació a la proba: “Ha anat molt bé, sobretot la primera part. Ha estat un recorregut molt maco i la gent ha animat en molts trams i s’ha fet molt còmoda”. El podi femení l’han completat Saadia El Kourchi del Medilas Lleida (1:24:45) i Isabel Oliván que, a l’igual que l’any passat, ha estat tercera, en aquesta ocasió amb un temps d’1:25:12. En la setzena edició, la Mitja Marató de Gavà i Castelldefels ha acomplert totes les expectatives, amb un rècord de participació amb 3.024 inscrits, dels quals 2.647 han agafat la sortida i 2.618 han creuat la línia de meta, un cop més instal•lada a l’Estadi Municipal la Bòbila. L’any passat, el nombre d’atletes classificats va ser de 2.012. La Mitja Marató de Gavà i Castelldefels referma així la seva vocació popular i la seva rellevància com a esdeveniment ciutad, una gran festa esportiva en què, a més de la idoneïtat del circuit, té molt a veure l’acurada organització, a mans de l’Ajuntament de Gavà i de Castelldefels, amb el suport del Club Atletisme Gavà, la Federació Catalana d’Atletisme i la Diputació de Barcelona, que li atorga la distinció de Gran Premi i la inclou en la Challenge de Mitges Maratons. L’Estadi Municipal la Bòbila ha estat també l’escenari del lliurament de trofeus, presidit per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la tinenta d’alcalde de Governació, Via Pública i Esports de l’Ajuntament de Castelldefels, Maria del Mar Latorre, i el coordinador de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, Abel Garcia . L’alcalde de Gavà no ha dubtat a agrair la bona organització i l’esforç conjunt “de totes les persones que fan possible aquest esdeveniment esportiu i especialment als serveis mèdics que avui han hagut de fer front a una intervenció complicada”, en referència a la urgència mèdica amb la que ha calgut actuar per atendre a un dels corredors que s’ha desplomat a la línia d’arribada. Balsera també ha fet esment al rècord de participació i al nou traçat “que ha fet possible que la ciutadania s’aboqui encara més a donar suport als corredors”. Aquest prestigi creixent de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà també es tradueix en el suport d’un gran nombre d’empreses que s’hi impliquen. Enguany han col•laborat: Divina Pastora, Barnasud, Intersport, Unnim i Maxifuel, com a patrocinadors, i Compex, Bals Distribucions, Mebaline, Revista Marathon, Sport, Tecnosport, Federació Catalana d’Atletisme, Gavà Televisió, Powerade, Saucony, ChampionChip i Áccura Gavà Mar com a col•laboradors. Resultats i classificacions Homes 1. Abderrahim El Jaafari Adidas Medilas Lleida 1h.05:56 2. Samir Ait Bouychamane Universidad País Vasco 1h.05:56 3. Fernando Rey Club Atl. Toledo 1h.06:53 4. Sergio Enríquez Pratenc Ass. Atl. 1h.09:20 5. David Guiamet CA J\’Arribu 1h.10:04 Dones 1. Raquel Parrado Sant Boi 1h.22:17 2. Saadia El Kourchi Medilas Lleida 1h.24:45 3. Isabel Oliván CA Viladecavalls 1h.25:12 4. Noelia Bernat Running Zaragoza 1h.26:01 5. Núria Soler CA Lloret-La Selva 1h.26:12

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.