Tot a punt per la Mitja Marató de Barcelona 2011

0
494

El delegat d’Esports, Pere Alcober, serà l’encarregat de donar el tret de sortida als més de 8.000 participants de la primera prova de fons de l’any.
Aquest diumenge 30 de gener tindrà lloc la Mitja Marató de Barcelona, la primera prova de fons de l’any que enguany celebra un espectacular rècord de participació, amb més de 8.000 corredors i corredores inscrits, una xifra que supera de llarg l’aconseguida la passada edició, fins ara la més multitudinària de la seva història, i que va comptar amb 5.000 participants. El delegat d’Esports, Pere Alcober donarà el tret de sortida als participants de la prova a les 8.45 hores al passeig Pujades a l’alçada del passeig Lluís Companys.| El lliurament de premis tindrà lloc a les 10.15 hores aproximadament. Circuit de 21,097 km La primera meitat del circuit transcorrerà per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat com el passeig Picasso, l’avinguda Marquès d’Argentera, la Via Laietana, la Ronda de Sant Pere, la plaça Catalunya, les Rambles, o el Paral·lel, i una segona que anirà fins al Fòrum i tornarà per la façana litoral fins al passeig Lluís Companys, al punt d’arribada, que també ha sofert un petit canvi. Fins ara els corredors i corredores passaven per sota de l’Arc de Triomf, però aquest any la meta estarà al mateix passeig Lluís Companys però just després de l’estàtua de Rius i Taulet. Atletes destacats La prova de fons compta amb destacats corredors, especialment pel què fa al grup dels kenyans: Joel Kemboi, guanyador del Campionat de Policies de Kènia de cros al 2009 i de la Mitja Marató de Praga al 2010; Vincent Kipruto, guanyador de la Marató de París al 2009; Levi Omari, vencedor a la Marató de Brussel·les al 2010; i Joseph Lagat, que va alçar-se victoriós a la Marató d’Estocolm. Entre les dones també cal tenir en compte a les corredores kenyanes Priscah Jeptoo guanyadora de les maratons de Porto (2009) i Torí (2010) i les mitges maratons de Régua (2009), Eldoret i Riba-roja (2010); i de Rael Kayara, guanyadora de les maratons de Madrid (2008), Graz (2009) i Pàdua (2010). Mobilitat durant la cursa La Mitja Marató de Barcelona, com qualsevol prova esportiva que té lloc pels carrers de la ciutat, ocasionarà durant algunes hores i en alguns trams diverses restriccions de la circulació del trànsit rodat. – El dissabte 29 de gener s’iniciarà el muntatge de les instal·lacions per a l’arribada dels corredors i les corredores a l’andana central del passeig Lluís Companys, encara que aquesta acció no afectarà el trànsit. – A partir de les 05.00 hores del diumenge 30 de gener es tancarà al trànsit el passeig Pujades, entre Wellington i la calçada ascendent del passeig Lluís Companys, pel muntatge de la sortida i posteriorment per a permetre l’escalfament dels corredors. – A partir de les 07.30 hores del diumenge 30 de gener es restringirà el trànsit a passeig Pujades a la zona d’accés a Lluís Companys. – A partir de les 08.00 hores del diumenge 30 de gener es restringirà el transit a les següents vies: l’avinguda Paral·lel amb carrer Comte Borrell; avinguda de Diagonal entre els carrers Espronçeda i Bac de Roda; i passeig de Circumval·lació a l’alçada del Delfinari. A partir de l’hora de sortida, les 8.45 hores, i a mesura que avanci la cursa, sempre en funció del pas del primer i darrer corredor, s’aniran tancant i obrint, respectivament, les vies per a la circulació de vehicles. En aquest sentit, les 11.30 hores és l´hora màxima per acabar la cursa, s’obrirà la circulació. Transport públic En ser una cursa que es desenvolupa pels carrers de Barcelona, es recomana a la ciutadania que preferiblement es desplaci per la ciutat amb Metro, ja que aquest funcionarà amb tota normalitat i no es veurà afectat per la cursa. Alguns autobusos, especialment aquells que circulen per les vies per on tindrà lloc la prova atlètica, veuran modificat el seu recorregut. Més informació a www.tmb.cat. Recollida de dorsal, xip i bossa del corredor/a La recollida de dorsal, xip i bossa del corredor/a es farà a la Fira del Corredor/a, situada al Centre Esportiu Municipal de l’Estació del Nord el divendres 28 de gener d’11.00 a 20.00 hores i dissabte 29 de gener de 10.00 a 20.00 hores. Serveis per als mitjans de comunicació Acreditacions: els mitjans que no les hagin retirat el dia de la presentació, podran fer-ho el mateix dia de la prova a la carpa de premsa demanant-les per correu electrònic. Carpa de premsa: equipada amb taules i cadires i amb connexió wifi, estarà ubicada al Passeig Lluís Companys, al costat de la línia de meta. Accés als atletes: en acabar la cursa, els primers classificats es dirigiran a la zona del podi, on atendran als mitjans de comunicació abans o després de la cerimònia de lliurament de trofeus. Seguiment de les curses: si algun mitjà vol seguir alguna cursa des de dins del circuit amb una motocicleta o bicicleta pròpia, ho podrà fer prèvia petició per email de l’acreditació corresponent. No es permetrà a cap vehicle sense acreditació circular per l’interior del circuit. Per altra banda, l’organització posa a disposició dels mitjans de comunicació un vehicle per seguir la cursa. Sempre s’haurà de circular per davant dels primers classificats.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.