La Mitja Marató de Barcelona, una gran festa popular

0
527

Més de 8.000 corredors participaran finalment a la cursa que se celebrarà aquest diumenge amb sortida al Passeig de Pujades i arribada al Passeig Lluís Companys
Més de 8.000 corredors participaran aquest proper diumenge, dia 30 de gener, en la 21a edició de la Mitja Marató de Barcelona, que estrenarà una nova etapa amb el mateix model organitzatiu que la Marató que amb tant d’èxit se celebra a la ciutat. Sota el lideratge de l’Ajuntament de Barcelona i l’organització executiva de RPM Racing i ASO, la Mitja Marató ha aconseguit un 62% més d’inscripcions que en la passada edició, en la que hi van participar 5.000 corredors.| La cursa, que començarà a les 8.45 hores al Passeig de Pujades i forma part del 5è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, se celebrarà en un circuit molt ràpid i en forma de vuit que tindrà la seva arribada al Passeig Lluís Companys, uns metres abans de l’emblemàtic Arc de Triomf, per on els corredors passaran per primera vegada sobre el quilòmetre 10. La primera part del recorregut, de 21,097 km, discorrerà pels districtes de Ciutat Vella i l’Eixample i la segona pel de Sant Martí. Encara que la Mitja Marató de Barcelona té un marcat caràcter popular, també hi participen atletes d’elit. En aquesta edició, hi haurà una àmplia representació d’atletes kenyans, encapçalats per Joel Kemboi i Priscah Jeptoo, que acrediten unes marques de 1h00’09” i 1h11’13” en categoria masculina i femenina, respectivament. Vincent Kipruto (1h01’43”), Peter Kosgei (1h02’20”), Levi Omari (1h02’48”) i Joseph Lagat (2h10’24” en marató) són altres homes a tenir en compte de cara a la victòria absoluta. En un segon grup caldria situar el català Marc Roig, segon l’any passat, que acredita 1h04’57”, així com un grup de corredors procedents de les illes britàniques entre els que destaquen l’escocès Martin Williams (1h05’39”) i el gal·lès Matt Janes (1h05’44”) entre els homes i la gal·lesa Caryl Jones (1h16’52”) i l’anglesa Samantha Amend (1h18’44”) entre les dones. Altres atletes coneguts són els catalans Marco Cepeda, ex olímpic en 3.000 metres obstacles; Marcel Zamora i Xavier Llobet, reconeguts triatletes; i el marroquí resident a Catalunya Abdeslam Elouahabi. La Mitja Marató de Barcelona la van guanyar l’any passat els kenyans Erick Kibet i Joyce Chepkirui amb unes marques de 1h.03’10” i 1h.12’33”. El rècord absolut de la prova està en possessió del kenyà Jacob Yator amb 1h01’10” des de 2007 i el femení el té la seva compatriota Joan Aiyabei amb 1h11’12”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.