LA MITJA MARATÓ DE BARCELONA ES FA GRAN

0
516

Més de 8.000 corredors, 3.000 més que en l’ edició passada, correran aquest diumenge la cursa, que estrena una nova etapa.
Un número rècord de més de 8.000 corredors, 3.000 més que en l’ edició passada, participaran aquest diumenge dia 30 de gener a la Mitja Marató de Barcelona, que avui s’ ha presentat a la seu de l’ Institut Barcelona Esports de la capital catalana. En la seva 21ª edició, la Mitja Marató de Barcelona enceta un nou període en el qual l’ Ajuntament de la ciutat ha encarregat l’organització a l’ empresa catalana RPM Racing, que des de 2006 ja organitza amb èxit la Marató de Barcelona.| “Després de l’ experiència de la Marató, pensem que era un bon moment perquè la Mitja Marató tingués el mateix format organitzatiu de combinar el públic i el privat amb la intenció de fer-la créixer”, ha explicat el Delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, qui ha remarcat que les inscripcions “han augmentat un 60 per cent respecte l’any passat i això és moltíssim”. Juan Porcar, conseller delegat de RPM, ha explicat per la seva banda que “ l’ objectiu inicial de la Mitja Marató de Barcelona era augmentar la participació, cosa que hem fet, i ara hem d’intentar que tingui el seu propi espai, com passa amb la Marató, el repte de la qual era aconseguir que estigués entre les millors d’ Espanya i en cinc anys hem aconseguit que fos la millor i que tingués una gran projecció internacional”. La Mitja Marató de Barcelona se celebrarà aquest diumenge a partir de les 8.45 hores en un circuit molt cèntric i ràpid amb sortida al Passeig de Pujades, a l’ altura del Passeig Lluís Companys, i arribada en aquest emblemàtic passeig uns metres abans de l’ Arc de Triomf. La cursa, que comptarà amb servei de llebres que marcaran fins a set ritmes diferents entre 1h.15’ y 2h.00’ i tindrà quatre punts d’animació repartits pel circuit, és de marcat caràcter popular però comptarà també amb atletes d’elit. En aquesta ocasió diversos kenyans amb marques entre 1h.00’ i 1h.03’ entre els homes i entre 1h.11’ i 1h.13’ entre les dones. Joel Kemboi (1h.00’09”), guanyador de la mitja marató de Praga 2010 i Vincent Kipruto (1h.01’43”), vencedor de la Marató de París 2009, destaquen entre els homes juntament amb Meter Kosgei (1h.02’20”), Levi Omari (1h.02’48”) i Joseph Lagat (2h.10’04” en marató). Entre els espanyols, el més destacat és el català Marc Roig (1h.04’57”), segon en la passada edició, qui ha elogiat el circuit “és ràpid i bonic pel públic perquè els corredors passem per la zona de meta en el km. 10. Em porta molt bons records perquè la meva marca personal la vaig aconseguir aquí l’any passat”, ha assegurat el de Sant Pol de Mar. Pel que fa a les dones, destaquen les kenyanes Priscah Jeptoo (1h.11’13”) i Rael Kayara (1h.13’39”).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.