La RFEA castiga a la Cursa dels Nassos de Barcelona

0
503

No acontenta amb el problema que té amb l\’Operació Llebrer contra el dopatge, en el qual presumptament estan implicats entrenadors, atletes i mánagers sota la seva jurisdicció, la Real Federació Espanyola d\’Atletisme (RFEA) s\’ha buscat un altre amb el Carnet Corredor, que afecta a la Cursa dels Nassos, la tradicional carrera que cada cap d\’any se celebra a Barcelona. La prova, que tindrà lloc avui a les 17.30 h. amb sortida en la c/ Selva de Mar, ha estat donada de baixa del calendari de la RFEA per no complir amb l\’article del reglament que diu que els organitzadors estan obligats a enviar-li les dades personals dels corredors populars que no tinguin llicència federativa per ser donats d\’alta en el Carnet Corredor, que és obligatori des de l\’1 de novembre.| Després de la negativa del consistori, organitzador de la carrera, de cedir a la RFEA la base de dades dels 9.500 inscrits perquè siguin aquesta i els seus patrocinadors els qui es lucren amb ells, la federació la va excloure del seu calendari, la qual cosa implica perdre la seva condició d\’internacional i que els atletes estrangers que participin han de tenir llicència per la Federació Catalana. I com la Catalana es va posicionar a favor de l\’Espanyola, l\’Ajuntament també va donar de baixa a la prova del calendari autonòmic, encara que la carrera se celebrarà igualment com un acte cívic popular, sense jutges i amb el cronometratge de l\’empresa ChampionChip, que recolza a l\’organització. \”Lamentem que la RFEA estigui disposada a mantenir-se al marge d\’una carrera que mou a 9.500 corredors\”, va dir a aquest diari el director del Institut Barcelona Esports, Sergi Pujalte, qui malgrat això va assegurar que \”no volem entrar en polèmiques amb ningú i esperem que la situació es recondueixi en el futur\”. Al no estar en cap calendari, la Cursa dels Nassos mantindrà als principals atletes anunciats: els catalans Pol Guillén, Roger Roca i Bàrbara Ramon, els marroquins Samir Ait Bouychamane, Driss Lakhouaja, Ilias Fifa i Hasna Bahom, els portuguesos Bruno Jesús, José Rocha, Mónica Rosa i Filomena Costa i la francesa Patricia Lossouarn.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.