La RFEA castiga a la Cursa dels Nassos de Barcelona

0
349

No acontenta amb el problema que té amb l\’Operació Llebrer contra el dopatge, en el qual presumptament estan implicats entrenadors, atletes i mánagers sota la seva jurisdicció, la Real Federació Espanyola d\’Atletisme (RFEA) s\’ha buscat un altre amb el Carnet Corredor, que afecta a la Cursa dels Nassos, la tradicional carrera que cada cap d\’any se celebra a Barcelona. La prova, que tindrà lloc avui a les 17.30 h. amb sortida en la c/ Selva de Mar, ha estat donada de baixa del calendari de la RFEA per no complir amb l\’article del reglament que diu que els organitzadors estan obligats a enviar-li les dades personals dels corredors populars que no tinguin llicència federativa per ser donats d\’alta en el Carnet Corredor, que és obligatori des de l\’1 de novembre.| Després de la negativa del consistori, organitzador de la carrera, de cedir a la RFEA la base de dades dels 9.500 inscrits perquè siguin aquesta i els seus patrocinadors els qui es lucren amb ells, la federació la va excloure del seu calendari, la qual cosa implica perdre la seva condició d\’internacional i que els atletes estrangers que participin han de tenir llicència per la Federació Catalana. I com la Catalana es va posicionar a favor de l\’Espanyola, l\’Ajuntament també va donar de baixa a la prova del calendari autonòmic, encara que la carrera se celebrarà igualment com un acte cívic popular, sense jutges i amb el cronometratge de l\’empresa ChampionChip, que recolza a l\’organització. \”Lamentem que la RFEA estigui disposada a mantenir-se al marge d\’una carrera que mou a 9.500 corredors\”, va dir a aquest diari el director del Institut Barcelona Esports, Sergi Pujalte, qui malgrat això va assegurar que \”no volem entrar en polèmiques amb ningú i esperem que la situació es recondueixi en el futur\”. Al no estar en cap calendari, la Cursa dels Nassos mantindrà als principals atletes anunciats: els catalans Pol Guillén, Roger Roca i Bàrbara Ramon, els marroquins Samir Ait Bouychamane, Driss Lakhouaja, Ilias Fifa i Hasna Bahom, els portuguesos Bruno Jesús, José Rocha, Mónica Rosa i Filomena Costa i la francesa Patricia Lossouarn.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.