EL SAXO DEL GUERRER de Joan Besalduch

0
467

Inspirant-se en els magnífics mosaics de ceràmica vidriada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’autor d’El saxo del Guerrer ens introdueix en les inquietuds personals del protagonista, en el seu caràcter i en les seves conviccions. Ho fa, com si es tractés d’autèntiques tessel·les que acaben conformant el mosaic humà i intel·lectual del protagonista, incrustant en la narració els diàlegs i les reflexions dels personatges sobre diferents qüestions significatives que defineixen i ens descobreixen la seva personalitat.| La lluita per superar i transcendir la malaltia, la relació emotiva amb la música, amb el seu saxofon, l’exercici solitari del corredor de fons, no com un fet merament físic, sinó com un escenari per a la introspecció en que es desvela el seu pensament i la seva intimitat, o les reflexions sobre la creació literària i artística, sobre les relacions entre la realitat exterior i el món interior, sobre el valor i el compromís de l’amistat, així com la mirada crítica i àcida sobre l’ésser humà que contrasta amb la visió poètica de la natura, són temes essencials i rellevants, materials de diferents colors i formes, tractats amb profunditat i amb voluntat literària, que finalment configuren el retrat íntim del protagonista i dels personatges de la narració, tot i cercant, sense fer-li cap mena de concessió fàcil, la correspondència intel·lectual del lector i la seva reacció i implicació activa i emotiva.
Sobre l’autor: Joan Besalduch Mateu (1952). Començà els seus estudis universitaris a la facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment es traslladà a la ciutat de Barcelona per completar-los (1973). L’any 1974 començà a treballar a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. És llicenciat en Filologia Romànica (Hispàniques) (1977) i en Filologia Francesa (1989) per la Universitat Central de Barcelona. Actualment segueix treballant a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Fruit de la seva relació amb els malalts oncològics i amb els seus companys de l’hospital, de les converses i reflexions amb els seus fills músics, i de les seves experiències com a corredor de fons, ha nascut aquest llibre.
EL SAXO DEL GUERRER Joan Besalduch Stonberg Editorial Secció: Narrativa Pàgines: 158 Format: 14 x 21,6 cm Enquadernació: Rústica amb solapes ISBN: 978-84-614-5211-8 Preu: 18 €
Aquest llibre ha estat publicat amb el suport de la Fundació Privada de l\’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
STONBERG EDITORIAL stonberg@stonbergeditorial.com www.stonbergeditorial.com / 933 435 562 / Gran Via Corts Catalanes 636 – 08007 Barcelona
Per contactar amb l’autor podeu adreçar-vos a: autor@stonbergeditorial.com posant com a tema: Joan Besalduch

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.