EL SAXO DEL GUERRER de Joan Besalduch

0
740

Inspirant-se en els magnífics mosaics de ceràmica vidriada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’autor d’El saxo del Guerrer ens introdueix en les inquietuds personals del protagonista, en el seu caràcter i en les seves conviccions. Ho fa, com si es tractés d’autèntiques tessel·les que acaben conformant el mosaic humà i intel·lectual del protagonista, incrustant en la narració els diàlegs i les reflexions dels personatges sobre diferents qüestions significatives que defineixen i ens descobreixen la seva personalitat.| La lluita per superar i transcendir la malaltia, la relació emotiva amb la música, amb el seu saxofon, l’exercici solitari del corredor de fons, no com un fet merament físic, sinó com un escenari per a la introspecció en que es desvela el seu pensament i la seva intimitat, o les reflexions sobre la creació literària i artística, sobre les relacions entre la realitat exterior i el món interior, sobre el valor i el compromís de l’amistat, així com la mirada crítica i àcida sobre l’ésser humà que contrasta amb la visió poètica de la natura, són temes essencials i rellevants, materials de diferents colors i formes, tractats amb profunditat i amb voluntat literària, que finalment configuren el retrat íntim del protagonista i dels personatges de la narració, tot i cercant, sense fer-li cap mena de concessió fàcil, la correspondència intel·lectual del lector i la seva reacció i implicació activa i emotiva.
Sobre l’autor: Joan Besalduch Mateu (1952). Començà els seus estudis universitaris a la facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment es traslladà a la ciutat de Barcelona per completar-los (1973). L’any 1974 començà a treballar a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. És llicenciat en Filologia Romànica (Hispàniques) (1977) i en Filologia Francesa (1989) per la Universitat Central de Barcelona. Actualment segueix treballant a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Fruit de la seva relació amb els malalts oncològics i amb els seus companys de l’hospital, de les converses i reflexions amb els seus fills músics, i de les seves experiències com a corredor de fons, ha nascut aquest llibre.
EL SAXO DEL GUERRER Joan Besalduch Stonberg Editorial Secció: Narrativa Pàgines: 158 Format: 14 x 21,6 cm Enquadernació: Rústica amb solapes ISBN: 978-84-614-5211-8 Preu: 18 €
Aquest llibre ha estat publicat amb el suport de la Fundació Privada de l\’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
STONBERG EDITORIAL stonberg@stonbergeditorial.com www.stonbergeditorial.com / 933 435 562 / Gran Via Corts Catalanes 636 – 08007 Barcelona
Per contactar amb l’autor podeu adreçar-vos a: autor@stonbergeditorial.com posant com a tema: Joan Besalduch

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.