L’atletisme català es compromet amb la Fundació Contes pel Món

0
422

Els runners de la IV Cursa de la Campana de la Muntanya de Vaquerisses correran 13.800 metres, el proper 23 de juny 2011, per contribuir a fer realitat el projecte “Cap nen sense conte” de la Fundació Contes pel Món (FCM). D’altra banda, l’FCM serà present en un dels punts d’animació que organitzen la Marató i la Mitja Marató 2011 de Barcelona, on diferents narradors professionals explicaran els contes “El jardí de les ombres” i “Lleoa, la filla del silenci”, títols de la col·lecció Oràlia publicada per la Fundació Contes pel Món. A posteriori, es realitzarà un taller de plàstica amb els infants per plasmar tot allò que els hagi suggerit l’imaginari d’aquestes dues històries, inspirades en contes populars de Moçambic. La Fundació Contes pel Món neix l’any 2008 amb l’esperit de promoure l’accés de tots els infants a la cultura universal, tant escrita com oral, preservant i recuperant la saviesa de les cultures tradicionals: elles atresoren la capacitat de transmetre els valors universals de la pau i del respecte. Per això, la voluntat de l’FCM és la de fer arribar contes als infants de qualsevol racó del planeta. | Als països del sud, l’entitat propicia que la maduració dels infants en lectoescriptura es faci amb els contes provinents de la seva pròpia cultura, fomentant el gust per la lectura, recuperant les literatures orals i publicant els seus contes tradicionals. Als països del nord, la Fundació Contes pel Món dóna a conèixer la riquesa d’altres cultures, treballant els valors universals mitjançant els contes i educant els infants en la cultura de la pau.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.