NEIX UNA NOVA CURSA: 10K DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

0
453

Neix una nova cursa de 10 kms a Catalunya: els 10K de Vilafranca del Penedès que se celebrarà el proper 13 de febrer del 2011, una cursa totalment urbana, en un circuit de 5 km al que s\’hauran de donar dues voltes.
El Patronat Municipal d\’Esports de Vilafranca i Fondistes Penedès són els organitzadors de la prova i per fi fan possible un somni, fer una gran carrera urbana a Vilafranca a més donar-li nom en el món esportiu a la ciutat de Vilafranca. Feia molts anys que Fondistes Penedès anava al darrera de celebrar una cursa d’aquestes característiques. De fet el que es volia era recuperar una cursa popular que es feia fa uns quants anys, per les fires de maig, per dins dels carrers de la Vila on hi participaven principalment gent de tota la comarca. A mesura que la Vila es va anar fent gran i el trànsit es va fer amo i senyor del centre, la cursa es va deixar de fer. Així doncs, la persistència d’un club actiu com és Fondistes Penedès junt amb la predisposició i la major sensibilitat de l’actual consistori cap a aquesta activitat, han fet possible tirar endavant aquesta cursa.| Darrera l’organització hi ha un gran equip humà que vol que la cursa sigui un èxit. De fet, alguns dels components d’aquest equip ja compten amb una gran experiència, amb trajectòries de molts anys en el món del fons, i com a organitzadors de curses com ara la Mitja de l’Espirall, la cursa de muntanya del Castell d\’Olèrdola, o la més recent Cursa de Sant Valentí de Les Cabanyes. Fondistes Penedès ja té per fi la seva cursa: “volem fer una bona cursa, no volem vendre la cursa pel regal, li donem molta importància al circuit, totalment urbà, senyalitzat i certificat de 10 kms, on els atletes puguin gaudir d\’un circuit propici per a fer bones marques. El recorregut transcorre pel centre de la Vila, passant pels seus llocs més emblemàtics com la Basílica de Santa Maria, les Rambles o la Plaça de la Vila. La data ha estat molt estudiada però al final creiem que és molt idònia per a l\’atleta, en ple rendiment en els seus entrenaments i a poc temps de la marató de Barcelona, de manera que pot servir de test per als 42 kms” L’objectiu compartit pel Patronat d’Esports i Fondistes Penedès, és el d’organitzar anualment aquesta cursa atlètica, de participació oberta i des d’un plantejament recreatiu i competitiu, adreçat tant a atletes més populars com a atletes d’alt nivell que vinguin a buscar marques. En definitiva, l’objectiu és el de fer-se un lloc en el calendari de curses urbanes catalanes per al seu nivell de qualitat i esportiu. Tot i això conscients que estem davant la primera edició, s’ha decidit per aquest any, limitar la participació a 700 atletes. Els organitzadors compten també amb la col·laboració d’altres entitats. Destaquem la dels Castellers de Vilafranca que cediran les seves instal·lacions pel lliurament de dorsals, guarda-roba i altres aspectes logístics de la prova, serà al seu local Cal Figarot, molt a prop de la sortida i arribada. A més hi col·laboren els mitjans de comunicació de la comarca com El Cargol, El 3 de vuit, Ràdio Vilafranca, Penedès Televisió i el diari digital d\’esports esportspenedes.cat, els quals donaran tota la cobertura a la cursa. El control de la cursa serà a través de Champion xip i hi haurà control de sortida, km 5 i arribada, i les inscripcions es podran fer a través del web atletisme.cat, tot a través d\’Internet, per tal que l\’atleta no hagi de moure\’s de casa per a fer la inscripció. Tota la informació de la cursa de moment es troba a la web www.fondistespenedes.cat i www.vilafranca.cat, però s\’està treballant a marxes forçades perquè tingui la seva web pròpia que esperem anunciar aviat. A partir del dia 3 de gener s\’obriran les inscripcions i el màxim d\’atletes és de 700, aquests podran ser uns privilegiats en córrer en un lloc com Vilafranca del Penedès, benvinguts als 10k de Vilafranca.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.