Intermón Oxfam Trailwalker: esportistes contra la pobresa

0
428

La primera edició a Espanya de la prova solidària ja ha rebut el suport de destacades personalitats de l\’esport. Miguel Induráin, Maria Vasco, David Barrufet, Bojan Krikc, Javi Chica, Fernando Verdasco i altres esportistes de renom promocionen l\’esdeveniment, que es disputarà els dies 7 i 8 de maig 2011, i que consisteix en una marxa de 100 Km amb equips de quatre persones. | A menys d\’un mes de l\’obertura d\’inscripcions ja hi ha 10 equips apuntats que han realitzat l\’aportació solidària per participar en aquesta marxa que recorrerà durant dos dies la ruta \”Els 3 Monts\” passant pels parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l\’Obac i Montserrat. Les adhesions al Intermón Oxfam Trailwalker per part de personalitats de diferents àmbits socials, principalment de l\’esportiu, són ja quantioses. L\’esdeveniment compta amb quatre ambaixadors d\’excepció: l\’ex porter d\’handbol David Barrufet, el ciclista Miguel Induráin, la marxadora Maria Vasco i la periodista Olga Viza. A més del suport d\’altres esportistes destacats, entre els quals es troben els futbolistes Bojan Krikc i Javi Chica, els tennistes Fernando Verdasco i Albert Costa, els nedadors Rafa Muñoz i David Meca, el jugador d\’handbol Iker Romero. Del basquet també han mostrat públicament la seva adhesió Rudy Fernández, Roger Grimau, Pepu Hernández o el mític Juan Antonio Corbalán. L\’actor i empresari Emilio Aragón, també s’ha unit a la iniciativa prestant la seva imatge en un vídeo promocional amb l\’objectiu de fomentar la participació en l\’esdeveniment (es por veure a http://trailwalker.intermonoxfam.org/es/sala-de-prensa/galeria-multimedia). Tots ells han donat el seu suport a una marxa popular que, els dies 7 i 8 de maig de 2011, es disputarà a Espanya per primera vegada en la història i en la qual, a falta de sis mesos per a la seva realització, ja hi ha 10 equips inscrits. Es tracta d\’un desafiament esportiu i solidari amb l\’objectiu de recaptar donatius per als més de 500 projectes que Intermón Oxfam du a terme a tot el món. El Oxfam Trailwalker es porta celebrant internacionalment des de fa 24 anys en diferents països. Milers de persones de tot el món participen cada any i, a partir de 2011, Espanya s\’unirà a ells. No cal estar habituat a córrer maratons o ser un atleta professional per poder participar en la prova. Amb l\’entrenament adequat, l\’actitud mental necessària i un bon equip de suport, completar la marxa és a l\’abast de qualsevol. Els participants del Trailwalker, agrupats en equips de quatre persones, es comprometen a recaptar un mínim de 1.500 euros per quartet per poder participar. Hauran de començar, recórrer i acabar els 100 quilòmetres de la prova, sempre junts i en un temps màxim de 36 hores, a través d\’una ruta senderista coneguda com \”Els 3 Monts\”, que engloba els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l\’Obac i Montserrat. La sortida estarà a Santa Maria de Palautordera i l\’arribada a Monistrol de Montserrat, a la província de Barcelona. En els Trailwalker d\’altres països gairebé tots els equips acaben recaptant molt més del mínim marcat. L\’organització del Intermón Oxfam Trailwalker ha dissenyat un document per inspirar i oferir les eines necessàries per tal de recaptar fons de manera senzilla i divertida. Està disponible a la web de l\’esdeveniment http://www.intermonoxfam.org/trailwalker. Aigua per a Etiòpia L\’activitat esportiva és coneguda sobretot pel seu caràcter recreatiu i pels beneficis econòmics i comercials que genera el professionalisme. No obstant això, lluny d\’aquest escenari mediàtic, l\’esport té altres característiques que, ben utilitzades, poden servir també per elevar la qualitat de vida de les regions del món més deprimides. Milers de persones segueixen morint de fam cada dia al món. Mentre que el 10% més ric del planeta gaudeix del 70% de la riquesa, 1.100 milions de persones sobreviuen amb menys d\’un dòlar al dia, i gairebé mil milions passen gana. Intermón Oxfam va néixer amb l\’objectiu d\’eradicar-la per aconseguir que tots els éssers humans puguin exercir plenament els seus drets i gaudir d\’una vida digna. Com a organització, Intermón Oxfam confirma l\’aposta per les persones i la coherència entre acció i compromís ètic, eixos bàsics que orienten el seu desenvolupament i creixement. Una d\’aquestes apostes és la implicació dels esportistes. Sense perdre la seva natural dimensió física i lúdica, l\’esport aconsegueix transcendir les barreres que divideixen les societats, convertint-se en una alternativa per a propiciar la participació en programes solidaris. Bé emprades, les activitats esportives són una poderosa eina per construir la pau, o perquè els més desfavorits puguin aspirar a una vida millor. Tant des del punt de vista global com, de forma més pràctica, en la nostra vida quotidiana, el seu poder de convocatòria és un estri eficaç per lluitar contra la pobresa i per promocionar projectes que beneficiïn als menys afavorits. Des de 2004, Intermón Oxfam treballa en el projecte \’Banc d\’Aigua a Etiòpia\’, que es desenvolupa en els districtes més afectats per les sequeres i que afecta especialment les dones. La construcció de pous (cada un costa 2.500 euros) permet que les seves vides millorin i, per a les més joves, poder anar a l\’escola. Gràcies a aquest programa, més de 5.000 persones tenen avui en dia accés a aigua potable. El problema no és que no hi hagi aigua a Etiòpia, ni les sequeres recurrents: és la manca de recursos materials i humans, adequats per construir infraestructures, i de diners per finançar els projectes. Uns diners que els participants en la Trailwalker poden aportar convertint el seu esforç en solidaritat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.