La Jean Bouin-Gran Premi Expofinques celebrarà aquest diumenge la seva 87a edició al Parc de Montjuïc

0
474

Gairebé 10.000 atletes repartits en 12 curses, 8.000 d’ells en la Open, participaran a la competició més antiga del calendari atlètic espanyol
Els kenyans Josphat Kiprono Menjo i Eunice Jepkorir i els catalans José Ríos i Natalia Rodríguez intentaran reeditar les seves victòries recents

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch ha estat avui l’escenari de la presentació de la 87a edició de la Jean Bouin-Gran Premi Expofinques, que se celebrarà el proper diumenge dia 21 al Parc de Montjuïc de Barcelona amb la participació de prop de 10.000 corredors, 8.000 d’ells en la cursa Open popular que obrirà la jornada a les 9 del matí. La Jean Bouin, la prova més antiga del calendari atlètic català i espanyol, tindrà un programa de 12 curses per a totes les categories escolars i federades, inclosa una per a discapacitats, i es tancarà a les 13.15 hores amb la cursa internacional, en la que el kenyà Josphat Kiprono Menjo i la tarragonina Natalia Rodríguez intentaran reeditar les seves victòries de la passada edició.| La Jean Bouin-Gran Premi Expofinques, que porta el nom d’un mític atleta francès mort el 1914 en el front de la Primera Guerra Mundial, va néixer ara fa 90 anys, un 1 de febrer de 1920, amb una única cursa de 10 km entre Esplugues de Llobregat i el Parc de la Ciutadella, i amb poc temps es va convertir en un referent de l’atletisme del nostre país pel fet de reunir en una mateixa competició, en els carrers de Barcelona, a atletes de totes les categories i edats. Com és habitual, la cursa internacional en el que homes i dones correran junts per les dures rampes de Montjuïc (ells faran tres voltes al circuit per a un total de 10.000 metres i elles una menys i en faran 6.635) reunirà a atletes de primer nivell mundial. En categoria masculina, el kenyà Josphat Kiprono Menjo, vencedor el 2007 i el 2009 i que arriba a la Bouin amb la millor marca mundial de l’any de 10.000 metres en pista i la segona de 10 km en ruta, aspira a una tercera victòria per a empatar amb l’eritreu Zersenay Tadese com el corredor estranger que més vegades ha guanyat. Menjo tindrà com a principals rivals dos ex guanyadors de la cursa, el maresmenc José Ríos, que ho va fer l’any 2008 i arriba a la Bouin amb els títols de campió d’Espanya de 10 km en ruta i de mitja marató, i el marroquí Driss Lakhouaja, campió l’any 2000 i tercer en la passada edició. També caldrà tenir en compte el badaloní Pol Guillén i el marroquí Mohamed Behmbarka, segon i quart l’any passat, mentre que el lleonès Sergio Sánchez, subcampió del món i plusmarquista europeu indoor de 3.000 metres, correrà per primera vegada la Jean Bouin i el seu rendiment és una incògnita. Pel que fa a la categoria femenina, Natalia Rodríguez, que aquest 2010 ha estat subcampiona del món de 1.500 metres en pista coberta i va guanyar la medalla de bronze a l’Europeu de Barcelona, tindrà una duríssima rival en la kenyana Eunice Jepkorir, subcampiona olímpica de 3.000 metres obstacles. El duel, similar al que la catalana va protagonitzar l’any passat amb Marta Domínguez, promet treure espurnes i més tenint en compte que les dues aspiren a una tercera victòria a la Bouin, ja que Natalia va guanyar el 2005 i el 2009 i Jepkorir el 2007 i el 2008. Meritxell Calduch, segona en dues ocasions i recent guanyadora de la Cursa de la Mercè, apunta com la tercera en discòrdia juntament amb l’obstaculista resident a Lloret de Mar Eva Arias. Per altra banda, el Grup Expofinques, patrocinador principal de la prova per segon any consecutiu, encetarà aquest any una iniciativa solidària en col•laboració amb la ONGd Active Africa per mitjà de la qual el diumenge dia 21 es recollirà roba esportiva en bon estat per a les zones més pobres de Malawi a l’estand d’aquesta firma a l’avinguda Maria Cristina, on estarà situada l’arribada.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.