Presentació de la 87a Jean Bouin

0
325

El delegat d’Esports, Pere Alcober, presidirà la presentació d’aquesta mítica prova barcelonina que se celebrarà el proper diumenge 21 de novembre.
Avui dimarts 16 de novembre tindrà lloc la presentació de la 87a Jean Bouin, la cursa més antiga de tot l’Estat espanyol, que és també el Ciutat de Barcelona més antic, amb 60 edicions a les espatlles, i que se celebrarà el proper diumenge 21 de novembre.| L’acte de presentació tindrà lloc a les 11.00 hores al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch (av.de l’Estadi, 60) i estarà presidit pel delegat d’Esports, Pere Alcober, que estarà acompanyat de representants de l’organització i col·laboradors, com Jordi Mumbrú representant territorial de l’esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya. Durant la presentació es donarà a conèixer el programa de les 12 curses de diverses categories que conformen la Jean Bouin, entre les quals destaca la Cursa Open, que aquest any celebra la 32a edició. En la passada edició aquesta cursa, oberta a tothom, tant a corredors federats com a no federats, va reunir a més de sis milers de participants. La cursa va néixer el 1920 a Barcelona de la mà d’un grup de periodistes i promotors esportius amants de l’atletisme, Josep Anton Trabal, Lluís Meléndez i Rossend Calvet, que van batejar-la amb el nom del mític atleta francès, Jean Bouin, subcampió olímpic a Estocolm el 1912 i responsable de diversos rècords del món entre 1911 i 1913, que va morir a la Primera Guerra Mundial.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.