JOSPHAT KIPRONO MENJO I NATALIA RODRÍGUEZ CERCARAN UN TERCER TRIOMF A MONTJUÏC

0
349

El kenyà Josphat Kiprono Menjo i la tarragonina Natalia Rodríguez, darrers guanyadors, participaran el proper 21 de novembre a la 87a edició de la Jean Bouin-Gran Premi Expofinques amb la intenció de defensar les seves victòries en la degana de les curses atlètiques de l’estat espanyol, creada ara fa 90 anys. La 87a Jean Bouin-Gran Premi Expofinques tindrà lloc al Parc de Montjuïc de Barcelona sota l’organització de Mundo Deportivo amb un programa de 12 curses que obrirà a les 9.00 h la de categoria Open per a atletes populars i tancarà a les 13.15 h la internacional masculina i femenina.| Menjo, de 31 anys, ha guanyat dues vegades la cursa internacional de la Jean Bouin (2007 i 2009) i aspira a un tercer triomf amb el qual igualaria els obtinguts per Joaquim Miquel, Antoni Amorós i l\’eritreu Zersenay Tadese, els atletes masculins amb més victòries després de Gregorio Rojo, que té el rècord amb sis, i Isaac Viciosa, amb quatre. I Rodríguez, de la mateixa edat que Menjo, també aspira a una tercera victòria en la cursa internacional femenina, que ja va guanyar el 2005 i el 2009. En el seu cas, un tercer triomf a Montjuïc la igualaria a Núria Pastor com la tercera atleta més llorejada per darrere d’Encarna Granados (7) i María Víctor (5). Josphat Kiprono Menjo, que el 2007 va ser vuitè en 10.000 metres al Mundial d\’Osaka, s\’ha especialitzat en els darrers anys en curses de ruta i en el seu palmarès hi figuren tres victòries consecutives en la Cursa Bombers de Barcelona (2008, 2009 i 2010), una en la Sant Silvestre de Barcelona (2006) i una en la Sant Silvestre Vallecana (2007). Menjo, que va debutar a la Jean Bouin el 2005 amb un segon lloc darrere Zersenay Tadese, té una millor marca de 27\’04” en els 10 km en ruta, obtinguda aquest any a la Cursa Bombers, i de 1h.01’42” en mitja marató. Natalia Rodríguez, vigent subcampiona del món i d\’Europa de 1.500 metres en pista coberta, arribarà a la Jean Bouin després de guanyar la medalla de bronze en 1.500 metres aquest estiu passat a l\’Europeu de Barcelona. A la Jean Bouin, al marge de les seves dues victòries en la carrera internacional, va ser dues vegades segona (2006 i 2008) i va guanyar en categoria cadet el 1993.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.