JOSPHAT KIPRONO MENJO I NATALIA RODRÍGUEZ CERCARAN UN TERCER TRIOMF A MONTJUÏC

0
475

El kenyà Josphat Kiprono Menjo i la tarragonina Natalia Rodríguez, darrers guanyadors, participaran el proper 21 de novembre a la 87a edició de la Jean Bouin-Gran Premi Expofinques amb la intenció de defensar les seves victòries en la degana de les curses atlètiques de l’estat espanyol, creada ara fa 90 anys. La 87a Jean Bouin-Gran Premi Expofinques tindrà lloc al Parc de Montjuïc de Barcelona sota l’organització de Mundo Deportivo amb un programa de 12 curses que obrirà a les 9.00 h la de categoria Open per a atletes populars i tancarà a les 13.15 h la internacional masculina i femenina.| Menjo, de 31 anys, ha guanyat dues vegades la cursa internacional de la Jean Bouin (2007 i 2009) i aspira a un tercer triomf amb el qual igualaria els obtinguts per Joaquim Miquel, Antoni Amorós i l\’eritreu Zersenay Tadese, els atletes masculins amb més victòries després de Gregorio Rojo, que té el rècord amb sis, i Isaac Viciosa, amb quatre. I Rodríguez, de la mateixa edat que Menjo, també aspira a una tercera victòria en la cursa internacional femenina, que ja va guanyar el 2005 i el 2009. En el seu cas, un tercer triomf a Montjuïc la igualaria a Núria Pastor com la tercera atleta més llorejada per darrere d’Encarna Granados (7) i María Víctor (5). Josphat Kiprono Menjo, que el 2007 va ser vuitè en 10.000 metres al Mundial d\’Osaka, s\’ha especialitzat en els darrers anys en curses de ruta i en el seu palmarès hi figuren tres victòries consecutives en la Cursa Bombers de Barcelona (2008, 2009 i 2010), una en la Sant Silvestre de Barcelona (2006) i una en la Sant Silvestre Vallecana (2007). Menjo, que va debutar a la Jean Bouin el 2005 amb un segon lloc darrere Zersenay Tadese, té una millor marca de 27\’04” en els 10 km en ruta, obtinguda aquest any a la Cursa Bombers, i de 1h.01’42” en mitja marató. Natalia Rodríguez, vigent subcampiona del món i d\’Europa de 1.500 metres en pista coberta, arribarà a la Jean Bouin després de guanyar la medalla de bronze en 1.500 metres aquest estiu passat a l\’Europeu de Barcelona. A la Jean Bouin, al marge de les seves dues victòries en la carrera internacional, va ser dues vegades segona (2006 i 2008) i va guanyar en categoria cadet el 1993.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.