Selecció Catalana de Curses de Muntanya

0
439

Per sisena vegada consecutiva, la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC és va proclamar campiona del món per equips de la Copa del Món de Curses de Muntanya després de la darrera prova, disputada a Malàisia el passat cap de setmana 23 i 24 d’octubre. Una fita que no per habitual, deixa de ser menys meritòria.
El talent i el treball dels nostres corredors i tècnics, unit a l’esforç que any rere any fa la Federació per tal que la Selecció pugui participar en totes les proves del calendari de la ISF, ha reeixit una vegada més tant en forma de victòria en la competició per equips com en uns magnífics resultats a nivell individual.| Pel què fa a la cursa asiàtica, tot un clàssic de l’especialitat, la Mount Kinabalu International Climbathon, que s’enlaira fins els 4.095 metres, va ser dominada en la cursa femenina -disputada el dissabte- per la corredora de la Selecció Catalana Núria Picas (CE Comarca de Bages), intractable en la recta final de la temporada. Picas va imposar-se a l’atleta de Nova Zelanda Anna Frost i a la italiana Emanuela Brizio, la vencedora de la general final de la Copa del Món. La catalana, tercera classificada en el punt més alt de la cursa, gràcies a la seva excel·lent tècnica de baixada, va poder remuntar fins arribar en primera posició a la línia de meta. Per altra banda, en categoria masculina, l’italià Marco de Gasperi va dominar amb mà de ferro la cursa. Va imposar-se al nepalès Sudip Kulung i a Tòfol Castañer, que fins la temporada passada va córrer la competició formant part de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC. Amb aquest resultat, Castañer va avançar a Jessed Hernàndez (AE Diedre) en la general i va proclamar-se campió del món individual. Hernàndez es va haver de conformar amb la segona posició de la general, per culpa d’una inoportuna lesió de darrera hora que el va impedir córrer en la cursa asiàtica. Mentrant, Xavi Espiña (CE Guissonenc), l’altre representant de la Selecció Catalana desplaçat a Malàisia, va firmar una cursa molt intel·ligent, la qual cosa li va valdre la 4a posició, que el va catapultar a la 6a posició de la general final.Volem destacar també la 5a i 6a posició de Laia Andreu (UE Vic) i Núria Picas en la general final; unes posicions que se’ns dubte haguessin sigut millors si Andreu hagués pogut participar a Malàisia i Picas hagués puntuat en totes carreres. Dimecres pel matí, a les 9.30 h, els nostres corredors tornaran a l’aeroport del Prat (Barcelona), procedents de Malàisia. Serà una nova ocasió per reiterar les nostres felicitacions a tots ells, tant als que van participar en la carrera asiàtica com als que al llarg de tota la temporada, han fet possible la sisena victòria consecutiva de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC. La general final de la Copa del MónCategoria masculina1. Tòfol Castañer (Salomon Santiveri) 2. Jessed Hernàndez (Selecció Catalana) 3. Sebastián Sánchez (Running Team Trangoworld) ………… 5. Just Sociats (Selecció Catalana) 6. Xavi Espiña (Selecció Catalana) 9. Toti Bes (Selecció Catalana) Categoria femenina1. Emanuela Brizio (Valetudo Skyrunning Italia) 2. Anna Frost (Salomon Trail Team) 3. Cecilia Mora (Valetudo Skyrunning Italia) …………. 5. Laia Andreu (Selecció Catalana) 6. Núria Picas (Selecció Catalana)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.