Miguel Heras i Nerea Martínez s\’adjudiquen la segona edició de la Cavalls del Vent

0
421

Heras va posar la guinda a una temporada de luxe amb una victòria aclaparadora que va aconseguir polvoritzant el rècord de la prova
Els 85 km i 12.000 metres de desnivell de la prova van passar factura a Kilian Jornet que va acusar la seva recent plusmarca del Kilimanjaro i finalment va abandonar
Nerea Martínez, que a les dues hores de carrera pensava en l\’abandó, es va portar la victòria en categoria femenina
Per segon any consecutiu el Parc Nacional del Cadí Moixeró va transformar la seva mítica travessia de Cavalls del Vent en una carrera que, en només dos anys de vida, s\’ha convertit en un referent en el calendari de carreres per muntanya. Prova d\’això és que en aquesta edició s\’ha doblegat la xifra d\’inscrits, 650, entre ells la elite mundial de la disciplina: Kilian Jornet, Miguel Heras, Andy Symonds, Ivan Ortiz, Nerea Martínez…Ells encapçalaven una participació de luxe i, dos d\’ells es van portar el gat a l\’aigua: Miguel Heras i Nerea Martínez, tots dos integrants del Salomon Santiveri Outdoor Team.| Miguel Heras polvoritza el rècord de la prova i Kilian Jornet es retira
\”Em trobo bé, espero no acusar el cansament del Kilimanjaro, però el que està molt fort és Miguel Heras”, advertia Kilian Jornet en la sortida de la carrera, abans de fer front als 85 km i 12.000 metres de desnivell que proposa la Cavalls del Vent. El número u del món, recentment aterrat de Tanzània on va batre la plusmarca mundial d\’ascens i descens del Kilimanjaro, no va fallar en el seu pronòstic. Kilian i Heras van marxar junts al capdavant, a un ritme vertiginós, fins que les cames de Kilian van dir prou. Jornet es va retirar per precaució i Heras va fer bons els pronòstics: va arribar a la meta a Bagà a les set de la tarda després de 9h.06’ de carrera. Va polvoritzar el rècord que l\’any anterior havia signat el campió, Jessed Hernández (9h.31’). “Estic contentíssim. No esperava batre el rècord i de fet no esperava ni estar aquí perquè tenia previst anar al Campionat del Món de Raids. Em venia de gust molt guanyar avui. Sabia que era molt difícil però ho he aconseguit”, assegurava un emocionat Heras que va dedicar la victòria al seu pare i que en la meta va rebre l\’abraçada del seu germà, l\’ex ciclista Roberto Heras. La victòria en Cavalls del Vent “és el fermall perfecte a una temporada que ha estat *increible”, ha explicat Heras que ha encadenat victòries en la Transgrancanaria, Alt Sil, Transvulcania, Bec Aguila…sense oblidar un segon posat en l\’Ultra Trail d\’Andorra i un tercer lloc en Zegama. Prova del ritme frenètic que van imposar els líders de la carrera és el temps que va marcar el segon classificat, l\’anglès Andy Symonds, de l\’equip Salomon Internacional, que va parar el crono en 9h.26, també per sota del rècord de la prova. “El recorregut és espectacular i la carrera molt, molt dura. Estic molt content”, va dir l\’home del somriure permanent. En tercer lloc va arribar el basc Iker Karrera. Nerea Martínez: “Ha estat una lluita psicològica brutal” A les dues hores de carrera va començar a sofrir marejos i enrampades. “Pensava que hauria d\’abandonar”, confessava avui Nerea Martínez. Però no només no ho va fer, sinó que va acabar imposant-se després de 12h14’ de sofriment i superació. “Estic molt contenta perquè he superat una lluita psicològica brutal. Des de les dues hores de carrera em trobava fatal, però vaig superar el sot i després vaig ser a més”, explicava la vencedora femenina que, com Miguel Heras, està sumant moltes victòries des que ha donat el salt a les carreres de ultrafons. Amb la col·laboració d\’UNICEF De nou, aquesta segona edició de les Salomon Nature Trails ha comptat amb la col·laboració d\’UNICEF, una aliança que s\’ha materialitzat en les activitats programades pels més petits. Els nens

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.