La Psicologia de l’Esport

0
3600

Ningú dubta de la importància del factor psicològic en l’esport. Tot atleta en algun moment ha deixat de confiar en si mateix, li ha pogut la pressió o s’ha espantat en veure el llistó un sol centímetre més amunt de la seva marca. D’altra banda, també s’ha crescut i ha tingut rendiments inesperats o ha viscut moments d’absoluta concentració en que tot sortia com una seda. Doncs bé, la Psicologia de l’Esport estudia totes aquestes experiències i intenta afavorir el rendiment dels esportistes i el seu benestar. | Els esportistes solen acudir al psicòleg de l’esport quan tenen problemes d’ansietat en competició o veuen diferències clares entre el seu rendiment en l’entrenament i la competició, també demanen ajut per enfrontar lesions o quan arriba la seva retirada de l’esport. També cada cop hi ha més esportistes, equips i entrenadors que confien en la preparació psicològica com un complement a l’entrenament físic, anticipant-se a l’aparició de problemes i afavorint el rendiment. En aquest cas estem parlant de l’entrenament psicològic. Un aspecte clau de l’entrenament psicològic és la planificació i la determinació d’uns objectius realistes per a cada esportista, preparar les competicions anticipant-se a les circumstàncies i essent conscient dels punts forts i febles. Molts cops serà necessari aprendre estratègies de relaxació o d’activació, afavorir la concentració, reforçar l’autoconfiança i donar un cop d’ull als hàbits de descans i alimentació, tenint sempre en compte el benestar de l’esportista com a objectiu prioritari. La Psicologia de l’Esport no fa miracles, evidentment la preparació física és la base, però és el complement clau per arribar a rendir al 100% i per gaudir de l’esport. Marta Ocaña Mariné Psicòloga de l’Esport www.martaocana.com Si us interessa la Psicologia: www.actualpsico.com

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.